Sosyal Medya

Güncel

Suikasta dair derin inceleme:TÃœBÄ°TAK katilin telefonunu inceleyecek

Rusya Büyükelçisi Karlov’un katili Altıntaş’ın cep telefonu, şifresinin kırılıp incelenmesi için TÜBİTAK’a gönderildi. Türkiye’de bağlantısı bulunamayan katilin yurtdışı bağlantısının kim olduğunun tespiti için telefondan çıkacak bilgiler büyük önem arzetmekte.



Rus’yanın Ankara Büyükelçi Andrey Karlov suikastında katil Mevlüt Mert AltıntaÅŸ’ın FETÖ baÄŸlantıları ortaya çıkarıldı ancak, talimatı hangi örgüt üyesinden aldığı belirlenemedi. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın yürüttüğü soruÅŸturmada katilin cep telefonundaki güvenlik kodları kırılarak geçmiÅŸi, arÅŸivi ve silinen verilere eriÅŸilmeye çalışılıyor. BaÅŸsavılık bu nedenle suikastçının cep telefonunu TÃœBÄ°TAK’a gönderdi. Burada oluÅŸturulan uzman bir ekip cep telefonu üzerinde çalışarak güvenlik kodlarını kırmaya çalışıyor. Katile ait cep telefonu HTS kayıtları ve bilgisayarında yapılan inceleme, talimatın Türkiye içinden verilmediÄŸini ortaya koymuÅŸtu.
 
Karlov’un öldürülmesi talimatının bir yazışma programı içinde ÅŸifreli bir mesajla, SMS veya e-mail’le geldiÄŸi deÄŸerlendiriliyor. Yapılan incelemelerde katilin Türkiye’de baÄŸlantılı olduÄŸu bir isme ulaşılamadığı belirtiliyor. Bu nedenle talimatın yurt dışındaki bir örgüt hücresinden geldiÄŸi şüphesi güçlendi. AltıntaÅŸ’ın bilgisayarından silinen e-mailler geri getirilip incelenmiÅŸti. Ancak kesin sonuca ulaşılması için cep telefonuna girilmesi gerektiÄŸi ifade ediliyor.
 
Karar’a bilgi veren güvenlik uzmanları, cep telefonlarında kullanılan güvenlik kodlarının çok zor kırıldığını, dünyada bu kodları kırabilen insan sayısının sınırlı olduÄŸunu belirtti. Bu güvenlik kodları kırılmadan telefonun geçmiÅŸine veya silinen verilere ulaşılmasının çok zor olduÄŸunu ifade eden güvenlik uzmanları, bu iÅŸlemin zaman almasının doÄŸal olduÄŸunu belirtti. SoruÅŸturmada daha öce AltıntaÅŸ’ın bilgisayarı, cep telefonu numaralarıyla yaptığı görüşmeler, tüm haberleÅŸme ve yazışmaları ortaya çıkarılmıştı. Katilin bilgisayar ve telefonunda gerçek baÄŸlantılarıyla ilgili iz bırakmamak için VPN kullandığı belirlenmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.