Sosyal Medya

Güncel

BBP'nin referandum kararı belli oldu

Büyük Birlik Partisi, 16 Nisan'da yapılacak referandum için hayır diyecek.



BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici, iki gün önce yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacak referandumda "Bilinçli bir ÅŸekilde oy vermeye çalışıyoruz. Kararımızı toplantımızın ve istiÅŸarelerimizin ardından kamuoyuyla paylaÅŸacağız." diye konuÅŸmuÅŸtu.

BBP REFERANDUMDA HAYIR DÄ°YECEK

Büyük Birlik Partisi Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu BaÅŸkanı Hakkı Öznur, TBMM'de düzenlendiÄŸi basın toplantısında partisinin referandum kararının 'hayır' olacağını açıkladı.

BU REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİ KABUL ETMİYORUZ

Öznür'un açıklaması özetle şöyle:

"Bu sistemle tek parti ‘tek adam’ sistemi inÅŸa ediliyor. Tek adam devletin tümüne hükmedecek. Hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak. Dayatılan bu rejim deÄŸiÅŸikliÄŸini kabul etmiyoruz. Anayasa deÄŸiÅŸiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AK Parti tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaÅŸ içinde TBMM'den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken Ä°nsanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuÅŸurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AK Parti iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.