Sosyal Medya

Dünya

Harita yayınlayıp Türkiye'yi hedef aldılar

ABD Başkanı Donald Trump, Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağı kararı büyük tartışmalara yol açarken, Bloomberg konu ile ilgili bir skandala yol açtı.



Trump'ın Türkiye'nin de aralarında bulunduÄŸu diÄŸer Müslüman ülkelere neden yasak uygulamadığı ile ilgili bir habere yer veren Bloomberg, söz konusu kararın Trump'ın Türkiye ile olan ticari iliÅŸkileriyle baÄŸlantılı olduÄŸunu iddia ederek algı operasyonu yapmaya çalıştı.

TÃœRKÄ°YE NEDEN DAHÄ°L EDÄ°LMEDÄ° DÄ°YE SORDULAR

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağını öngören yeni bir kararname çıkarmasından sonra Bloomberg skandal bir karara imza attı. Trump'ın Müslüman ülkeleri kapsayan yasağı ile ilgili bir haber yayınlayan Bloomberg, söz konusu kararnamede yer almayan diÄŸer Müslüman ülkelerin neden kararnameye dâhil edilmediÄŸini skandal bir açıklama ile gündeme taşıyor.

Bloomberg, Trump'ın ilk çıkardığı kararnamenin Amerikan Federal Mahkemesi tarafından iptal edilmesinden sonra yeni bir kararname çıkararak Müslüman ülkelere yönelik 90 günlük bir giriş yasağı getirdiğini yazıyor. Hazırlanan son kararnameden Irak çıkartılırken, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen'e yönelik yasak ise devam edecek. Söz konusu yeni kararnameye dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'den tepki gelirken, Bloomberg Trump'ın seyahat yasağı uygulamadığı diğer Müslüman ülkeleri gündeme taşıyor. Bloomberg, Trump'ın Türkiye, Suudi Arabistan, BAE VE Azerbaycan'a yasak uygulamamasını Trump'ın ticari ilişkisiyle bağlantılıymış gibi göstermeye çalışarak kara propaganda yapıyor.

TRUMP ÃœZERÄ°NDEN KARA PROPAGANDA

Haberde Irak haricinde yeni listede bir ÅŸeyin deÄŸiÅŸmediÄŸine dikkati çeken Bloomberg, “Ama bir ÅŸey deÄŸiÅŸmemiÅŸ: Onun önerdiÄŸi listede Trump Åžirketiyle iÅŸ yapmış veya potansiyel fırsatların izlendiÄŸi Müslüman ülkeler dahil deÄŸil. Özellikle BAE'de bir golf sahası ve Türkiye'de faaliyet gösteren iki lüks kuleleri yer alıyor" diyerek Trump'ın Türkiye ve BAE'ye ticari iliÅŸkilerinden dolayı yasak uygulamadığını iddia ediyor.

TRUMP KARÅžITLARI MÃœSLÃœMAN YASAÄžINI SADECE MALZEME YAPIYOR

Bloomberg, Trump'ın seyahat yasağını onun yayılan iÅŸ iliÅŸkileri ve kiÅŸisel çıkarlarının belirlediÄŸini iddia ediyor ve bunun bir takım sorulara yol açtığını savunuyor. ABD iç kamuoyunda Trump karşıtları tarafından sıkça kullanılan “Trump'ın kiÅŸisel ÅŸirketlerinin kar etmesi için çalıştığı" argümanını Trump'ın son uluslararası hukuka da aykırı olarak uygulamaya soktuÄŸu Müslüman ülkelere yönelik yasağı ile iliÅŸkilendiren Bloomberg bunun üzerinden Türkiye'yi ve diÄŸer Müslüman ülkeleri hedef alıyor. İç kamuoyunda Trump karşıtlığına malzeme olarak kullanılmak istendiÄŸi aÅŸikâr olan bu çıkış “anlamsız" bulundu.

 Gazete Trump'ın yaklaşık 20 ülkede yatırımları olduÄŸunu belirtiyor ve Trump'ın BaÅŸkan seçilmesinden sonra bazı fırsatların ortadan kalktığını iddia ediyor. Trump'ın yeni yönetmelerle ÅŸirketinin daha da güçlenmesi için yabancılarla iliÅŸki kurduÄŸunu savunan Bloomberg, Trump'ın Türkiye'deki ÅŸirketleri nedeniyle Türkiye'yi yasak listesine almadığı algısını oluÅŸturmaya çalışıyor. Bloomberg bu baÄŸlantıyı ise şöyle açıklıyor: “Trump'ın DoÄŸan Åžirketler Grubu Holdingi'ndeki hisseleri, Trump'ın zaferinden sonra neredeyse yüzde 11 artmış" diyor.

KAYNAKYENÄ° ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.