Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycanlı Milletvekili: FETÖ'nün İslam ile ilgisi yok!

Azerbaycanlı Milletvekili Mirkişili, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ve bölgede yaşanan son gelişmelere dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve AGÄ°T heyeti üyesi Tahir MirkiÅŸili, Azerbaycan-Türkiye iliÅŸkileri ve bölgedeki son geliÅŸmeleri Türkiye gazetesine deÄŸerlendirdi. 15 Temmuz darbe giriÅŸimine de deÄŸinen MirkiÅŸili,  “FETÖ’nün darbe giriÅŸiminin baÅŸarılı olması demek Türkiye devletinin yok edilmesi demektir. Hiçbir Azerbaycanlı Türkiye’nin trajik bir ÅŸekilde imha edilmesine kayıtsız kalamaz.” dedi.

İşte dikkat çeken o açıklamalar...

“TÃœRK HALKI CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN ETRAFINDA KENETLENDÄ°”

FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek veren en etkin ülkesiniz. Azerbaycan'daki FETÖ yapılanması ne durumda?

Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev kardeş Türkiye'de meydana gelen tüm terör olaylarını, özellikle de 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadı ve Azerbaycan'ın her zaman kardeş Türk halkının yanında olduğunu, halkın tercihine saygı duyulması gerektiğini belirtti. Bu olaylar sırasında bazı devletlerin önyargılı yaklaşımına rağmen, Türk halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlendi ve tarihin en ağır denemesinden alnının akıyla çıktı. Azerbaycan, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terörist oluşumların karşısındadır ve bundan sonra da öyle olacak. Devletimiz daima hak ve adaletten yanadır.

“FETÖ’NÃœN DÄ°NLE HİÇBÄ°R Ä°LGÄ°SÄ° YOKTUR”

FETÖ'nün Azerbaycan'da belirli uzantıları olabilir ancak burada güçlü bir ideolojik dayanakları yok. Bu örgüt, devlet bağımsızlığımızı restore ettiÄŸimiz ilk yıllarda oluÅŸan kaotik ortamdan faydalanarak ülkemize girdi. DiÄŸer ülkelerde olduÄŸu gibi Azerbaycan'da da önce eÄŸitim sistemine nüfuz etti. Sovyet sisteminden kalma eÄŸitimle karşılaÅŸtırıldığında daha rahat çalışabileceklerini biliyorlardı. Fakat devletimiz güçlendikçe diÄŸer radikal akımlar gibi onlarında önlenmesi yönünde çalışmalar baÅŸlatıldı. 2009 yılında Fetullah Gülen ve örgütüne ait kitap, video ve kayıtların Azerbaycan'a sokulmasına yasaklandı. FETÖ'nün dinle hiçbir ilgisi yoktur. Bu oluÅŸum dini bir kurum deÄŸil, din adı ile maskelenmiÅŸ siyasi bir örgüttür. 

“DARBENÄ°N BAÅžARILI OLMASI DEMEK, TÃœRKÄ°YE DEVLETÄ°NÄ°N SONU DEMEKTÄ°R”

15 Temmuz darbe girişimi sırasında neredeydiniz? O gece neler hissettiniz?

Darbe giriÅŸimi sırasında evdeydim, Türkiye'de olup bitenleri televizyondan öğrendik. Önce yaÅŸananların doÄŸru olduÄŸuna inanmak istemedim, çünkü bu giriÅŸimin baÅŸarılı olması demek Türkiye devletinin sonu demekti. Hiçbir Azerbaycanlı bizim için kardeÅŸ olan Türkiye'nin trajik bir ÅŸekilde imha edilmesine kayıtsız kalamaz. 

Türkiye'de yaşayan dostlarımla görüştüm, sürekli olarak olayların hangi yönde cereyan ettiğini öğrenmeye çalıştım. Allaha şükürler olsun ki bu darbe girişimi başarısız oldu. Türk halkı tarihinde olduğu gibi bir kez daha büyük bir tehlikenin üstesinden başarıyla geldi. Azerbaycan halkı ve Cumhurbaşkanı Aliyev bu anlarda da Türkiye'nin yanında oldu. Güçlü olmak Azerbaycan ve Türkiye'nin var olmasının tek şartı. İnanıyorum ki devletlerimiz güçlü oldukça, halklarımız huzur ve refah içerisinde yaşayacak.

KAYNAKTÃœRKÄ°YE GAZETESÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.