Sosyal Medya

Güncel

Başbakan: Almaya'ya PKK'yla ilgili 4 bin 500 dosya verdik, çıtları çıkmadı!

Başbakan Yıldırım, ATV-A Haber canlı yayınında gündemle ilgili açıklamalar yaptı.



“Almanya ile birçok konuda derin fikir ayrılıklarımız var” diyen BaÅŸbakan Yıldırım, bu sorunların başında Almanya'da cirit atan teröristlerin iade edilmemesi olduÄŸunu ifade etti. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Merkel'e terör örgütü PKK'yla ilgili 4 bin 500 dosya verdiÄŸini ama hala bu konuda çıt çıkmadığını, bunu Åžansölye'ye sorduÄŸunda “Konuya mahkemeler bakıyor, karışamayız” dediÄŸini anlatan BaÅŸbakan; buna raÄŸmen Türkiye'de tutuklanan Deniz Yücel'i istemekte beis görmediklerini, kendilerinin de aynı cevabı verdiklerini ilettiklerini anlattı.
“Alman gazetelerinin hiçbirinde Türkiye lehine tek bir haber göremezsiniz” diyen Yıldırım, “Bunun yanlış bir ÅŸey olduÄŸunu Sayın Merkel'e de söyledim” ifadelerini kullandı.
Yaralı askerlerin durumu
Terör örgütü PYD'den yapıldığı düşünülen hava ataşında 4 Türk askerinin yaralandığını vurgulayan BaÅŸbakan Yıldırım, “Hayati tehlikeleri yok. Hemen karşılık verildi, gereÄŸi yapıldı” diye konuÅŸtu.
Olası Münbiç operasyonu
Olası Münbiç operasyonu sorulan BaÅŸbakan, “Münbiç'te ABD bayrak asıyor, Rusya yanına asıyor. Bayrak yarışına döndü iÅŸ” dedi. Türkiye'nin Suriye topraklarında gözü olmadığını yineleyen Yıldırım, verilen sözün tutulması, PYD'nin Fırat'ın doÄŸusuna geçmesi gerektiÄŸini belirtti. “Münbiç'te Rusya ve ABD ile koordinasyon saÄŸlamadan operasyon yapmanın anlamı yok” diyen BaÅŸbakan Binali Yıldırım, bu konuda askeri düzeyde görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.
Terör örgütü PKK'nın Sincar'da ikinci bir Kandil oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Yıldırım, buna izin verilmeyeceğini daha önce söylediklerini hatırlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.