Sosyal Medya

Güncel

YPG: Münbiç'te Amerika'nın koruması altındayız!

Çoğunluğunu terör örgütü YPG'nin oluşturduğu SDG'ye bağlı Münbiç Askeri Konseyi'nden son dakika açıklaması geldi.



Çoğunluğunu terör örgütü YPG'nin oluşturduğu SDG'ye bağlı Münbiç Askeri Konseyi, ÖSO'yla çatışmaların ardından 'ABD'yle ortak olduklarını' hatırlatan bir açıklama yaptı: Münbiç ve kırsal bölgeleri, Münbiç Askeri Konseyi ile uluslararası koalisyonun koruması altındadır.

Türkiye’nin Suriye’de El Bab’dan sonra hedef gösterdiÄŸi Münbiç’i kontrol altında tutan yerel Münbiç Askeri Konseyi’nden açıklama var. Konsey’in gece geç saatlerde yaptığı açıklamada, ‘Münbiç’in ABD liderliÄŸindeki askeri koalisyonun koruması altında olduÄŸuna’ dikkat çekildi.

KORUMA ALTINDAYIZ!

Açıklama, YPG’nin de parçası olduÄŸu Suriye Demokratik Güçleri’yle ÖSO’yla arasında dördüncü gün üst üste Ã§atışma çıkmasının ardından yapıldı. Dün Münbiç’in batısındaki bazı köylerdeki çatışmaların ardından gelen açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı: “Münbiç Askeri Konseyi olarak, Münbiç’in ve kırsal bölgelerinin Münbiç Askeri Konseyi’nin ve uluslararası koalisyonun koruması altında olduÄŸunu teyit ederiz.” 

SÖZDE REJİME BIRAKMIŞLARDI

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) geçen hafta SDG kontrolündeki Menbiç’e doÄŸru hareketlenmesi üzerine Münbiç Askeri Konseyi, ÖSO ile arasında tampon bölge kurmak için kentin batısını Suriye rejimine bıraktığını açıklamıştı. Münbiç Askeri Konseyi, “Fırat Kalkanı ile cephe hattında bulunan köyleri Suriye devletinin sınır muhafızlarına bırakmak üzere Rusya ile anlaÅŸtığımızı duyuruyoruz” açıklamasını yapmıştı.

RUSYA'NIN AÇIKLAMASIYLA DA ÇELİŞTİ

Rusya Genelkurmay BaÅŸkanlığı Harekât Dairesi BaÅŸkanı General Sergey Rudskoy ise geçtiÄŸimiz günlerde, “Suriye’deki Rus karargâhı arabuluculuÄŸunda Kürt milislerle Suriye hükümeti birlikleri arasında anlaÅŸma saÄŸlandı. 3 Mart tarihinden itibaren Münbiç’te Kürt milisler herhangi çatışmaya girmeksizin mevzilerini Suriye hükümet güçlerine devretti. Münbiç’e sevk edilen ilave Suriye ordu birlikleri bundan böyle bölgenin güvenliÄŸinden sorumlu olacak” demiÅŸti.

Türkiye, defalarca Menbiç’in, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG tarafından boÅŸaltılmasını istemiÅŸ, aksi halde müdahale edileceÄŸi uyarısında bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.