Sosyal Medya

Güncel

İhanetin şarkısını söyleyen keklik! - İlhami IŞIK

Kurulduğu 1977 yılından bu yana PKK hikayedeki o Keklik gibi, her dönem ve her yerde kavminin katledilmesinde başrol oynadı. O Keklik gibi ''yalancı ötüşlerle'' kavmini hep yanıltı ve şarlatanca tuzaklara ya düşürdü ya da sürükledi.



PKK’nin yalan makinası ANF Haber Merkezi, 3 Mart 2017 Cuma günü 14:42’de ÅŸu haberi geçti: “HaÅŸd-El Åžaabi: KDP, Ezidilere ihanetin bedelini ödeyecek.”
 
HaÅŸd-El Åžaabi’nin twitter’daki Ä°ngilizce hesabından (@pmu_english) yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:
 
“Irak HaÅŸd-El Åžaabi YBÅž’deki Ezidi savaşçılarımıza saldıran KDP PeÅŸmergesini kınamaktadır. KDP durmalıdır. Aksi taktirde güçlü tepkilerle karşı karşıya kalacaktır. Åžengal’in Xanesur Köyünde konuÅŸlu Ezidi savaşçılar ÅŸu anda Türkiye tarafından eÄŸitilmiÅŸ KDP’ye baÄŸlı Kürt milislerinin saldırısı altında. Bu saldırıların haklı gerekçesi yoktur. HaÅŸd-El Åžaabi, bu saldırıların durdurulmasını istemektedir. IŞİD, Åžengal’in güneyindedir ve KDP’nin “Rojava PeÅŸmergesi” onları görmezden gelmektedir.
 
Ezidi halkını IŞİD’e karşı savunan Irak’ı YBÅž güçlerine salsıran KDP’nin Rojava PeÅŸmergesi Ezidi halkına ihanetinin bedelini ağır bir ÅŸekilde ödeyecektir. HaÅŸd-El Åžaabi, Åžengal’deki Ezidi halkına yönelik bütün yasa dışı KDP ve IŞİD kuÅŸatmasını kaldırmak üzere yeni operasyonları gündemine alacaktır.”
 
Haşd-El Şaabi ile PKK arasında oluşan bu kankalık ve işbirliği artık gizlenemiyor.
 
Yukarıdaki haber, bu kirli ve kanlı işbirliğinin ibret verici vesikasıdır. Aslında yukarıdaki haber bir bakıma gerçekte kimin kimin kardeşi olduğunu da kanıtlıyor. Eğer PKK, gerçekten Kürtlerin kardeşi olsaydı Haşd-El Şaabi için silahlarını Güney Kürtlerine doğrultmaz, kardeş kanının akıtılmasına neden olmazdı.
 
Yukarıdaki haberin şekillendirdiği tablo açıktır. PKK ve Haşd-El Şaabi elele diz dizedirler. Bu kirli ve kanlı işbirliğinin nedenlerini bu yazının ilerleyen bölümlerinde anlatacağım.
 
PKK'nin İran ve Iraklı efendileri istiyorlar diye '' Kardeş kanı akıtmayacağız'' diye, diye kardeş kanı akıtmaya devam ediyor.
 
1958 yılından bu yana Iraklı Kürtlerin nice büyük bedeller ödeyerek kanları canları pahasına oluşturdukları, hem meşru hem de anayasal olan federal devlet yapılanmasını PKK, meşhur Kürt hikayesindeki Keklik gibi ihanet şarkıları söyleye söyleye, işbirlikçi efendileriyle birlikte elbirliğiyle ortadan kaldırmak istiyor.
 
Kurulduğu 1977 yılından bu yana PKK hikayedeki o Keklik gibi, her dönem ve her yerde kavminin katledilmesinde başrol oynadı. O Keklik gibi ''yalancı ötüşlerle'' kavmini hep yanıltı ve şarlatanca tuzaklara ya düşürdü ya da sürükledi.
 
Modern zamanlarda tarihte ilk kez Kürt coğrafyasının Irak bölümünde Kürtler modern anlamda bağımsız devlet olma imkanını yakalamış görünüyorlar. Anayasal olarak meşru bir federal devlet kurma başarısını gösteren Başkan Mesut Barzani, devlet olabilmenin iki önemli saçayağını yanyana getirme becerisini de gösteriyor; mali kaynak yani sermaye olarak petrol ve askeri güç olarak daha organize edilmiş Pêşmerge güçleri.
 
Irak merkezi hükümetinin siyasi istikrarsızlığı ve anayasa gereÄŸi olarak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne karşı sorumluluklarını yerine getirmedeki isteksizliÄŸinin yarattığı durum karşısında, baÅŸta Mesut Barzani olmak üzere özellikle ''Behdinan bölgesindeki'' halkın ezici çoÄŸunluÄŸu, her geçen gün daha fazla bağımsızlık için daha çok talepkar davranıyor.
 
Ä°ran bu durumdan hiç hoÅŸnut deÄŸil ve bu sürecin önünü kesmek istiyor. Çünkü bu süreç bağımsızlık ile sonuçlanırsa, Irak’ın toprak bütünlüğünü saÄŸlayamayan Ä°ran, hiç şüphesiz Irak'da hali hazırda olan güçlü konumunu sürdüremeyecektir. Ä°kinci olarak da 40 yıllık hayali olan ''Akdeniz koridoruna'' elveda diyecektir.
 
Durum böyle olunca, Haşd el-Şaabi güçlerinin PKK'yi neden canla başla savundukları anlaşılır hale geliyor. Burada asıl tuhaf olan, Haşd-El Şaabi güçlerinin tutum ve davranışı değildir. Burada üstünde önemle durulması gereken ana halka, tıpkı kavmine ihanet eden o Keklik gibi PKK'nin vekalet tetikçiliğine savunarak kavmine bir kez daha ihanet etmesidir.
 
Ä°ran'ın planı ÅŸudur: DEAÅž, Musul’dan temizlenir temizlenmez ya da DEAÅž’ın Musul’da direnme gücünün kalmadığı anlaşılır anlaşılmaz, HaÅŸd-El Åžaabi güçleri Åžengal'in statüsünü bahane ederek Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni Åžengal üstünden kuÅŸatacaktır. PKK bugün bu planın provasını yapıp bekçiliÄŸini üstlenmektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.