Sosyal Medya

Güncel

Kurtulmuş: FETÖ ele başı Kanada'ya kaçarsa işler zorlaşır

Gülen’in Kanada’ya kaçma hazırlığı yaptığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “İki ülke arasında suçluların iadesi anlaşması yok. Firar ederse iade süreci daha zor olabilir” dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı KurtulmuÅŸ, FETÖ elebaşının Türkiye’ye iadesine iliÅŸkin son geliÅŸmelerin ne aÅŸamada olduÄŸu sorusunu cevaplarken, terörist başının, Kanada’ya gitme yönünde birtakım hazırlıklar yaptığı konusunda ciddi istihbaratlar bulunduÄŸunu ifade etti.
 
Adalet Bakanlığı’nın, ABD Adalet Bakanlığı’na gerekli bilgileri sunduÄŸuna iÅŸaret eden KurtulmuÅŸ, “Ãœmit ederiz ki Amerikalılar üzerlerine düşen sorumluluÄŸu yerine getirirler. Biliyorsunuz Kanada’ya geçerse Kanada ile Türkiye arasında suçluların iadesi anlaÅŸması olmadığı için daha zor bir süreç olabilir. Bu konuda ciddiyetle muhataplarına konunun önemini anlatıyoruz.
 
Yeni Amerikan yönetiminin Türkiye ile iliÅŸkileri düzeltebilmek, daha ileriye götürebilmek için bu konuda hassasiyetle davranmasını ümit ediyoruz. Hatta ÅŸunu da sürekli söylüyoruz. Yani tamam bu bir hukuk süreci vakit alabilir iadesi ama biz ‘Amerikan mahkemelerine baskı yapın’ demiyoruz. Amerikan siyasetinin niyetini görmek istiyoruz” diye konuÅŸtu.   

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.