Sosyal Medya

Güncel

Düşen Suriye uçağının pilotu bu halde bulundu

Hatay’ın merkez ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye savaş uçağının paraşütle atlayan pilotu sabaha karşı bulunarak hastaneye kaldırıldı. Adı açıklanmayan pilot, beyin sarsıntısı geçirmiş olma ihtimaline karşı, Hatay Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi’nde tutuluyor.



Bölgedeki köylerde oturanlar, gece boyunca kayıp pilotun bulunması için yapılan aramalara katıldı. Köylülerden birinin cep telefonu ile çektiÄŸi 50- 55 yaÅŸlarında, üzerinde askeri pilot kıyafeti olan kiÅŸinin, albay rütbesindeki Suriyeli pilot, jandarma ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

ENKAZI RUSLAR Ä°NCELEYECEK Ä°DDÄ°ASI

Pilotun tedavisinin sürdüğü serviste geniÅŸ güvenlik önlemi alınırken, polis ve jandarma, hastane çevresinde kuÅŸ uçurtmuyor. Jandarma ekipleri, düşen uçağın enkazının bulunduÄŸu Yaylacık Köyü çevresinde  güvenlik koridoru oluÅŸturdu. Bölgeye giriÅŸ çıkışlar kontrollü olarak yapılıyor. Bu arada uçağın enkazının Rus askeri yetkililer tarafından inceleneceÄŸi öne sürülüyor.


UÇAKTAN 40 KM UZAKTA BULUNDU

Görgü tanıklarının ifadesine göre paraşütle atladığı belirlenen pilotunun paraşütü Altınözü Ä°lçesi’nin kırsal kesimdeki Fatikli Mahallesi’nde uçağın düştüğü alandan yaklaşık 40 kilometre güneyde bulunmuÅŸtu.

Altınözü İlçesi Fatikli Mahallesi kırsal kesimindeki özellikle yüksek kesimlere ve tepeliklere yönelik aramalarını yoğunlaştıran jandarma ve polis özel harekat ekipleri 9 saatlik çalışma ardından paraşütün bulunduğu yerin yaklaşık 500 metre uzağında uçağın pilotunu bitkin halde buldu.

Bu arada düşen uçağın tek kişilik olduğu ve uçakta başka kimse olmadığı anlaşılınca bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına son verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.