Sosyal Medya

Güncel

PYD'den Barzani' nin partisine saldırı: 1 parti üyesi kaçırıldı

PKK'nın Suriye kolu PYD, Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo'yu evinden zorla çıkararak kaçırdığı öğrenildi.



KDP'ye yakın Rudaw'ın haberine göre, Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo, Rojava'nın Efrin (Afrin) kentinde, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG tarafından kaçırıldı. KDP-S, tutuklanan üyelerinin bir an önce serbest bırakılmasını ve bu yöndeki baskıların son bulmasını istedi
 
KDP'DEN AÇIKLAMA
 
Partiden cumartesi sabahı yapılan açıklamada, “Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo, bu sabah saat 3.00 sıralarında PYD asayiÅŸi tarafından evinden zorla alınıp götürüldü. KDP-S Bulbul Ä°lçe Kurulu üyesi Adnan Ä°brahim Çapo da aynı ÅŸekilde evinden alındı” denildi.
 
Açıklamada, "PYD'nin üyelerine yönelik baskı ve tutuklamalarının devam ettiği ancak bu baskıların kendilerini yıldıramayacağı" dile getirildi.
 
BÄ°NALARA SALDIRI
 
PYD taraftarları, Rojava'da aralarında KDP-S'nin de bulunduğu Kürt partilerine ait binalara gece saldırarak tahrip etti, binaları ateşe verdi.
 
Suriye'deki Dırbesiye kasabasında bulunan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ofisine de saldırı düzenlenmişti.
 
BARZANÄ° ve PYD ARASINDA GERGÄ°NLÄ°K
 
KDP ile PYD arasında bir süredir Şengal'deki PKK varlığı konusunda sert tartışmalar yaşanıyordu. Dün Peşmerge ile PYD'liler arasında da çatışma olmuştu. Irak'ta Musul'un Sincar ilçesinde Barzani'ye bağlı Suriyeli Peşmergelerle PKK'ya bağlı Sincar Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında çatışma yaşanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.