Sosyal Medya

Güncel

Orgeneral Akar'ın Akıncı Üssü'ne götürüldüğü fotoğraf

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Akıncı Üssü'ne götürüldüğü fotoğraf ortaya çıktı.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay'ın basılıp Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere çok sayıda üst düzey askerin rehin alınarak Akıncılar Hava Üssü'ne götürülmesine ilişkin sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı.

AKAR'IN GÖTÜRÜLME ANI...

Hazırlanan iddianamede, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndan çıkarılarak Akıncı Üssü'ne böyle götürüldüğü fotoğraflar da yer aldı.

Cumhuriyet tarihinin en kritik gecesinden çarpıcı kareler

YAŞAR GÜLER'İN GÖTÜRÜLME ANI DA

Genelkurmay 2. BaÅŸkanı YaÅŸar Güler'in kaçırılma görüntüleri de iddianamede yer aldı. Güler kaçırılma anını şöyle savcılık ifadesinde şöyle anlatmıştı: 

"15 Temmuz 2016 saat 21.25 sıralarında makam odamda yalnız başıma çalışmaktaydım. Kapı çalındı. Girmesini söyledim. Birden bir patırtıyla 'Yere yat yere yat' sesleri yükseldi. Odamda yaklaşık eÄŸitim kıyafetli silahlı, silahların hepsi üzerime çevrilmiÅŸ 10 personeli gördüm. İçlerinden biri tekrar 'Yere yat' ÅŸeklinde bağırdı. 

Ben de 'Siz kimsiniz' diye sordum. Tekrar 'Yere yat' diyerek üzerime saldırdılar. Ben bunlardan bir tanesini tutarak diğer tarafa fırlattım ve yere düştü. Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar. Yüzükoyun yere yatırdılar, içlerinde bir tanesi kafama ayağıyla bastırdı. Ayaklarımı ve kollarımı ayırıp çekiyorlar. Ellerimi arkadan bağladılar. İlk başta ağzımı bantladılar.

"EMİR ASTSUBAYIM YÖNETİYORDU"

O vaziyetteyken sivil biri sırıtarak omzuma vurdu. 'Komutanım merak etmeyin bir tatbikat' diye alaycı ifadelerle konuÅŸunca baktım benim emir subayım Mehmet Akkurt'tu. Ekibin yöneticisi olduÄŸunu anladım. Kafama yüzümü kapatacak ÅŸekilde bere geçirdiler. Bu ÅŸekilde zorla beni kaldırdılar. Ben bu yapılanlara karşı direniyordum. Beni yerde sürükleyerek koridora çıkardılar." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.