Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu: "Asıl taarruz henüz başlamadı!"

Bab’ı DEAŞ’tan temizleyen Mehmetçik, ÖSO ile birlikte Münbiç’e yöneldi. Burayı işgal altında tutan ABD destekli Suriye PKK’sı ise kentin batısını panik içinde Esed rejimine terk ettiğini duyurdu. ‘Asıl taarruzun henüz başlamadığı’ mesajını veren Çavuşoğlu, hem Pentagon’u hem de terör örgütünü uyardı: “Vuracağımızı söylemiştik. Trump’ı da yanlış yönlendirmeyin” şeklinde konuştu.



Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Bab ilçesini terör örgütü DEAŞ'tan temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), uzun süredir PKK/PYD/YPG işgali altında bulunan Münbiç'e yöneldi. Önceki akşam şiddetlenen çatışmalarda ÖSO, Münbiç'e bağlı 4 köyde hakimiyeti ele geçirdi. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye başta tanksavar, zırhlı araç ve kısa menzilli hava savunma silahları veren ABD ordusu (Pentagon) ise teröristleri ÖSO taarruzuna karşı korumak için Kamışlı'dan çok sayıda zırhlı aracı Münbiç'e yönlendirdi. Ankara, PKK/PYD'yi Fırat'ın doğusuna çekme konusunda Washington'un daha önce verdiği sözü tutmasını bekliyor. Eğer bu olmazsa, operasyondan başka seçeneğin kalmadığı mesajını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün net ifadelerle verdi
 
ASIL HAREKÂT BAŞLAMADI
 
TBMM DışiÅŸleri Komisyonu'ndaki toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan ÇavuÅŸoÄŸlu, “YPG (PYD) buradan (Münbiç) çekilmezse biz YPG'yi vuracağımızı daha önce de söyledik. Tabii ki bu yeni bir ÅŸey deÄŸildir. Operasyon henüz baÅŸlamadı. Askerlerimizin planladığı, yerel güçlerle baÅŸlayacağımız, Münbiç'e doÄŸru operasyonumuz henüz baÅŸlamadı” dedi. Türkiye ile ABD'nin karşı karşıya gelme olasılığının sorulması üzerine ÇavuÅŸoÄŸlu, böyle bir riskin olmadığını belirterek “Burası ABD'nin toprakları deÄŸil ki. ABD askerleriyle biz niye karşı karşıya gelelim” tepkisini verdi. ÇavuÅŸoÄŸlu ÅŸunları söyledi:
 
YPG MÜNBİÇ'İ TERK ETSİN
 
“Buradaki amaç, Münbiç operasyonuyla buranın temizlenmesi ve gerçek sahiplerine teslim edilmesidir. EÄŸer ABD, YPG'yi müttefik olarak seçiyorsa, 'onlara dokunan bana dokunur' anlayışındaysa o baÅŸka ama böyle bir anlayış olmadığını biz biliyoruz. O nedenle YPG ile veya baÅŸka bir terör örgütüyle olan mücadelemiz, bizi ABD ile karşı karşıya getirmemelidir. Terör örgütlerinin yanında hiçbir müttefikimizin durmasını arzu etmeyiz. ABD askerleri ve özel kuvvetleri de o bölgede. YPG'lilerin olduÄŸu diÄŸer bölgelerde de olduklarını biliyoruz. ABD'den de, yeni yönetiminden de talebimiz ÅŸudur; bir an önce YPG Münbiç'i terk etsin.”
 
ABD YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNMELİ
 
“Bizi hedef alan bir terör örgütüyle müttefikimiz ABD'nin iÅŸbirliÄŸini sürdürmesini istemeyiz. Zamanında Obama'yı yanlış yönlendiren askerlerin, yeni yönetimi, Trump yönetimini yanlış bilgilendirmesini ve yönlendirmesini arzu etmeyiz. Burada gerçekçi olalım. YPG ile bu operasyonları yapmak Suriye'nin geleceÄŸini riske etmek demektir. Rakka dahil o ÅŸehirlerdeki insanların sürgüne gönderilmesi demektir ve bir terör kantonunun oluÅŸmasını saÄŸlamak demektir. Böylesi bir yanlıştan ABD'nin bir an evvel dönmesi gerekiyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.