Sosyal Medya

Dünya

Toronto'da çirkin provakasyon

Kanada’nın Toronto kentinde halka ücretsiz Kur'an-ı Kerim ve İslam’a dair bilgilendirici yayınlar dağıtan bir Müslümanın üzerine ve tezgahındaki eserlere idrar döküldüğü öğrenildi.



Toronto ÅŸehir merkezindeki tarihi St.Lawrence Çarşısı’nda, halka yıllardır ücretsiz Ä°ngilizce Kur’an-ı Kerim meali ve Ä°slam dini hakkında bilgilendirici yayınlar dağıtan Quazi Ä°slam, tezgahlarına arkadan yaklaÅŸan bir kiÅŸinin, kendilerinin ve dini eserlerin üzerine idrar dökerek kaçtığı ÅŸikayeti ile polise baÅŸvurdu.
 
Polise yaptığı ÅŸikayette, ‘kitapların ve benim üzerimde pis bir koku oldu. Kur’an-ı Kerimler, dini eserler ve elbiselerimin üzerine idrar serpilmiÅŸti. Eve gidip üzerimi deÄŸiÅŸtim ama eserlerimiz kirlendi. Polis soruÅŸturma baÅŸlattı ama bunun bir nefret saldırısı olduÄŸuna dair daha fazla delile ihtiyaçları olduÄŸunu söylediler’’ dedi.
 
'AMACIMIZ DOÄžRU BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME'
 
Bu hizmeti, arkadaşı Gerges Hamad ile birlikte, hiçbir cami ya da derneÄŸe baÄŸlı olmadan yaptıklarını ifade eden Quazi Ä°slam, "amacımız, Ä°slam’a dair yanlış anlaşılmaların önüne geçmek. Toplumun, Ä°slam ile Hıristiyanlık veya Yahudilik arasındaki farkı görmesini saÄŸlamak. Amacımız insanları inançlarını deÄŸiÅŸtirmeye ikna etmek deÄŸil. Ä°nsanların Ä°slam konusunda doÄŸru bilgilendirilmesi. Sorun yaratmak için orada deÄŸiliz" diye konuÅŸtu.
 
'KORKUYORUZ'
 
Açık alanda hizmet verdiklerini söyleyen Quazi İslam, arkadan yaklaşan failin geri gelebileceğinden ve daha şiddetli bir şey olabileceğinden korktuklarını belirtti. Gerges Hamad da, "Hayatımızdan gerçekten korkuyoruz ve Quebec'te olanlardan sonra daha şiddetli bir saldırı ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu yüzden polise rapor ettik" dedi.
 
Olayın Kanada toplumunu temsil etmediÄŸini söyleyen Quazi Ä°slam, "saldırıyı duyanlar ‘dininize inanmıyoruz, ancak sesinizin duyulmasını istiyoruz’ diyerek destek verdiler. Bizler ÅŸiddet kullanan insanlar deÄŸiliz. Korkuyoruz ama yaptığımız ÅŸeyden vazgeçmeyeceÄŸiz. Polisin, bizim güvenliÄŸimiz saÄŸlayacağına inanıyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.