Sosyal Medya

Güncel

Validen açıklama! İşte deprem bilançosu

Adıyaman’da, yaşanan şiddetli depremle ilgili Adıyaman Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada, 22 kişinin yaralandığını söyledi.



Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde meydana gelen depremden dolayı Samsat ilçesinde bir çok ev çökerken, Adıyaman merkezinde de bazı minarelerde çatlaklar oluÅŸtu. 

YaÅŸanan olayda 22 kiÅŸinin yaralandığını vurgulayan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Adıyamanlı vatandaÅŸlarımıza ve memleketimize geçmiÅŸ olsun . Bugün 14:07 itibariyle Samsat merkezli bir deprem meydana geldi. Meydana geliÅŸinden itibaren gerek emniyet kuvvetlerimiz, jandarma kuvvetlerimiz AFAD Ekiplerimiz ve çevre ve ÅŸehircilikteki bütün arkadaÅŸlarımızla beraber hasar tespiti ve can kaybının olup olmadığını ilgili çalışmalara baÅŸladılar. Aynı zamanda içiÅŸleri bakanımız, AFAD’dan sorumlu baÅŸbakan yardımcımız, baÅŸbakanımız, cumhurbaÅŸkanımız arayarak geçmiÅŸ olsun dileklerini ilettiler. Åžu dakika itibariyle Bize intikal eden tespit ettiÄŸimiz bir can kaybı yok bunu çok rahatlıkla söyleye biliriz. Samsat merkezde bazı kamu binalarında ufak tefek hasarlar meydana gelmiÅŸ durumda. Bir de deprem merkezine yakın olması itibariyle Samsat merkezimize baÄŸlı iki köyümüzde evlerde hasarlar olduÄŸunu tespit ettik.

22 YARALI VAR

ArkadaÅŸlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Hastanemize ÅŸuana kadar itikal eden 22 tane yaralımız var. Ama hayati tehlikesi olan bir yaralımız da yok. Ben bu vesileyle bütün hemÅŸehrilerimize, Adıyaman’ımıza geçmiÅŸ olsun diliyorum. Ä°l Merkezinde de bazı evlerde bizim Musalla Camimizin minaresinde hasarlar var ve bu hasarların boyutu tespit edilmeye çalışılıyor. Önemli olan bizim açımızdan önemli olan can kaybının ÅŸuana kadar olmamasıdır. Diliyorum ki böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız. Olayın ilk anından itibaren kritik eski kamu binalarını 10 dakika içerisinde emniyete, jandarmaya ve ilgili arkadaÅŸlarla milli eÄŸitime verilen talimatlarla okullarımız, binalarımız boÅŸaltıldı. Ä°l merkezimizde ve ilçelerimizde Samsat baÅŸta olmak üzere. OluÅŸa bilecek artçı depremlere karşı okullarımız ve kamu binalarımız hepsi tahliye edildi. VatandaÅŸlarımız zaten depremi hissettikten sonra hepsi dışarıya indiler. Gece vatandaÅŸlarımızın daha rahat geçire bilmeleri adına her türlü destek saÄŸlanmış durumda. Allah’a şükür ÅŸuanda ediÅŸe edecek bir durum yok. Ölü yok can kaybı yok dediÄŸim gibi bize de teselli veren de o zaten bu 22 yaralımızın çoÄŸu da tedavi görmek suretiyle taburcu edilebilecek durumdalar. Enkaz altında kalan vatandaşımız ÅŸuana kadar yok” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.