Sosyal Medya

Dünya

Rusya: YPG'yi vurmadık

IŞİD'e karşı oluşturulan Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu Komutanı ABD'li Korgeneral Stephen Townsend, Rus ve rejim uçaklarının yanlışlıkla YPG'yi vurduğunu söyledi. Rusya, bu iddiayı yalanladı.



Korgeneral Stephen Townsend, çarÅŸamba günü yaptığı açıklamada, "Dün (Salı) Rus ve rejim uçakları DEAÅž’ın elinde olduÄŸunu zannettikleri bir köyü bombaladı. Ancak orası Suriye Arap Koalisyonunun elindeydi Türk ve rejim güçlerinin ilerlediÄŸini görünce DEAÅž’ın oralardan çekildiÄŸini gördüler. DEAÅž çekilince Suriye Arap Koalisyonu o köylere girmiÅŸti" diye konuÅŸtu.

Townsend'in "Suriye Arap Koalisyonu" dediÄŸi, başını YPG'nin çektiÄŸi Suriye Demokratik Güçleri. 

ABD’li komutan Rus ve rejim saldırıları sonucu ölenlerin olduÄŸunu, ancak rakamları açıklamayacağını söyledi. 

Stephen Townsend, iddia ettiği olayın nerede gerçekleştiğini de söylemedi.

Rusya yalanladı

Townsend'in bu açıklamasından birkaç saat sonra Rusya Savunna Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama geldi. 

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye’de ABD’nin desteklediÄŸi güçlerin bulundukları konumların, Rusya veya Suriye hava kuvvetleri tarafından bombalanmadığı savunuldu.

ABD’li yetkililerin, Suriye’de ABD tarafından desteklenen güçlerin bombalanması ihtimali üzerine kendileriyle daha önce irtibata geçtiÄŸi belirtilen açıklamada, herhangi bir kaza yaÅŸanmaması için ABD tarafından verilen koordinatların Rus askeri yetkililer tarafından dikkate alındığı vurgulandı.

Açıklamada, Rusya veya Suriye hava kuvvetleri tarafından ABD yetkililerinin belirttiÄŸi koordinatlara herhangi bir saldırı yapılmadığının altı çizilirken, ABD ile "etkin iÅŸ birliÄŸinin" devam ettirilerek terör örgütü DEAÅž’a karşı mücadelenin sürdürüleceÄŸi kaydedildi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.