Sosyal Medya

Coğrafyamız

Siyoniste söz düşürmek! - Akif Emre

Körfez ülkelerinin, İran'ın, Suud'un ya da Türkiye'nin bölgedeki hatalarının nedeni ne tarihi gerçekliklerdir ne de dini hatta mezhebi farklılıklarından kaynaklanır. Olanca vahametine karşın İslam ümmeti açısından arızi bir durum yaşanmaktadır. Müslümanların ferasetinin bir gün galip gelecek, dar mezhepçi anlayışların, siyaset simsarlarının oyunlarını bozacaktır. Bu bölgenin ne tarihinde ne kültüründe ne de din anlayışında sekter ve etnik ayrışma esas değil arızidir. Tüm kışkırtmalara rağmen bu dili kuramazsak o zaman Siyonistlere söz düşer. Siyonistlere söz düşürenler utansın!



Önce İsrailli bir heyetin Riyad'a gittiği haberi geldi. Habere göre üst düzey İsrail heyetinin yaptığı görüşme ilk de değildi. Birkaç hafta önce gerçekleşen bu görüşme adet olduğu üzere gizli tutulmuştu. Ama her nedense bu kez basına sızdırılmasında yarar görülmüş. Sızdırılan habere göre İsrail ve Suudi Arabistan yetkilileri Suriye'yi ve 'ortak düşman'a karşı alınacak ortak tavırları ele almış.
Zaten bu tür haberler eskisi gibi tepki de doğurmuyor. Demek ki kamuoyu yeterince hazırlanmıştı. Üstelik her geçen gün Filistinlilere hayatı dar eden Netanyahu'nun da 'ılımlı Arap ülkeleri ile ilişkileri normalleştirebileceği'ni açıklaması da boşuna değildi.
Daha iddialı bir haber Alman Die Welt gazetesinden geldi. Amerika ve İsrail'in desteği ile Ortadoğu'da NATO benzeri bir ittifak kurulacağını duyurdu. Bu Arap NATO'sunun hedefinde tahmin edileceği gibi yine 'ortak düşman' vardı. New York Times gibi 'itibarlı' gazetelerde de benzer haberlerin yer alması bu ittifak girişiminin Trump döneminin önemli projelerinden biri olmaya aday görünüyor.
Trump'ın İran'la yapılan nükleer anlaşmayı askıya alacağı, büyükelçiliği Kudüs'e taşıyacağı yönündeki meydan okumalarının pratik yansımasının ipuçları şimdiden belirmeye başladı.
Ortadoğu'da akıl tutulmasının sekter vekalet savaşlarıyla kana bulandığı bir dönemde bu girişim gerçekleşirse rollerin tümüyle değişeceği, kurumsal bir yapı arz edeceğini söylemeye bile gerek yok. İsrail'%3

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.