Sosyal Medya

Güncel

Barbaros Şansal'a tahliye kararı

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan tutuklanan ünlü modacı Barbaros Şansal’ın tutukluluğa itirazı kabul edildi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 2 aydır cezaevinde bulunan Şansal’ın tahliyesine karar verirken, sanık için yurt dışına çıkış yasağı koydu.



Ãœnlü modacı Barbaros Åžansal, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında, çıkarıldığı mahkemece 3 Ocak 2017 tarihinde tutuklanmıştı. GeçtiÄŸimiz haftalarda tamamlanan soruÅŸturma sonucunda Åžansal hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmiÅŸti. Ä°ddianameyi kabul eden Ä°stanbul 43’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Åžansal’ın tutukluluÄŸunun devamına karar vermiÅŸti.
 
Åžansal’ın avukatı Ä°stanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunarak, müvekkilinin tutukluÄŸuna itiraz etti. Ä°tirazı deÄŸerlendiren Ä°stanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Åžansal’ın üzerine atılı suçlamadan dolayı ceza alması durumunda cezaevinde kalması gereken süre ile tutuklulukta geçirdiÄŸi süre, delillerin büyük oranda toplanmış olması, etki edebileceÄŸi bir delil bulunmaması öngörülerek tahliye edilmesine karar verdi.
 
Şansal hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
Avukat Efkan Bolaç’tan alınan bilgiye göre, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Åžansal’ın tahliyesi için iÅŸlemlerin baÅŸlatıldığı ve tahliyenin bu gece gerçekleÅŸeceÄŸi öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.