Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün suikast timinden küstah sözler

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı'na operasyon yapan FETÖ'cü terörist, "Eğer isteseydim içeriye el bombası atardım ve hepsi şehit olurdu" dedi.



MuÄŸla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na gerçekleÅŸtirilen duruÅŸmada sanıklardan eski Özel Kuvvetler Tim Komutanı Yüzbaşı Ä°smail YiÄŸit, MuÄŸla 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine savunmasını yaptı.

Eski Binbaşı Şükrü Seymen'in emriyle 15 Temmuz günü Atatürk Havalimanı'nın askeri kısmına gittiklerini belirten YiÄŸit, burada karşılaÅŸtıkları Seymen'in sürekli telefonla görüştüğü için kendisiyle görevin ne olduÄŸuyla ilgili konuÅŸmadıklarını iddia etti.

"CUMHURBAÅžKANI'NI BULUNDUÄžU YERDEN ALACAÄžIZ"

Helikopterle ÇiÄŸli Ana Jet Ãœssüne gittiklerini anlatan YiÄŸit, burada yanlarına gelen eski TuÄŸgeneral Gökhan Åžahin SönmezateÅŸ'in bir telefon ya da tablet bilgisayardan TRT'nin internet sitesinde yayınlanan sözde darbe bildirisini göstererek, "TSK yönetime el koydu, sıkı yönetim ilan edildi. Size Genelkurmay BaÅŸkanı'nın emirlerini iletiyorum. CumhurbaÅŸkanı'nı bulunduÄŸu yerden alacağız." dediÄŸini aktardı.

"BİZDEN ÖNCE BİRİLERİ CUMHURBAŞKANIMIZA SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ.."

Ä°ddianamede, 6 tanığın, kendilerinden daha önce birilerinin gelerek saldırıyı gerçekleÅŸtirdiÄŸi yönünde ifadeleri olduÄŸunu öne süren YiÄŸit, "Biz CumhurbaÅŸkanı Marmaris'ten ayrıldıktan 3,5 saat sonra oraya gittik. Bizden önce birileri CumhurbaÅŸkanımıza suikast giriÅŸiminde bulunmuÅŸ ve kendileri bu saldırıdan kıl payı kurtulmuÅŸ olabilir. Hayatını kaybeden polisi de bu bizden önce gelen kiÅŸiler ÅŸehit etmiÅŸ olabilir." iddiasında bulundu.

Kendilerinin oraya birilerini öldürüp infial yaratmaları amacıyla gönderilmiş olabileceklerini iddia eden Yiğit, timi oraya gönderen kişilerin ortaya çıkmasını istediklerini kaydetti.

Darbe girişimi gecesi hava trafiğinin kapatıldığını ve bu yasaktan 2 saat sonra helikopterlerinin İstanbul'dan havalandığını belirten Yiğit, buna göz yumanların da yargılanması gerektiğini savundu.

"ÇOK DİNİ BİR YAPIM YOK AMA..."

Bu göreve seçilme sebebinin, "FETÖ'nün en iyi ve güvenilir elemanlarından birisi olması" ÅŸeklinde gösterildiÄŸini hatırlatan YiÄŸit, ifadesini şöyle sürdürdü: "Çok dini bir yapım yok ama kimseyi de ilah yerine koymam mümkün deÄŸil. Terör örgütü üyesi olduÄŸum kanaatiyle beni bin yıl hapis cezasıyla yargılıyorsunuz. Bu kadar zengin olan bir örgütün iyi bir elemanı olsam sadece bir arabam ve bankada 5-6 bin lira olmazdı. Bir evim bile yok ayrıca 10 yıl boyunca bütün tehlikeli operasyonlarda yer aldım. 18 ay ailemi görmeden terör operasyonlarında görev aldım. Örgütün iyi bir elemanı olsam kendimi daha rahat bir göreve verdirirdim. Ben polis çocuÄŸuyum, 23 sene polis teÅŸkilatının ekmeÄŸini yedim. Babam ÅŸu an yüzüme bakmıyor. Terör örgütü üyesi olduÄŸum ve polisleri ÅŸehit ettiÄŸim ithamları doÄŸru deÄŸil. Böyle bir aÅŸağılamayı kesinlikle kabul etmiyorum."

"ARANIZDA HÄ°ZMET HAREKETÄ°NDEN OLMAYAN VAR MI"

Aynı suikast timinde görev alan eski Astsubay BaşçavuÅŸ Zekeriya Kuzu'nun ifadesinde yer alan ve iddianamede de geçen "Ä°smail Yüzbaşı araziye çıkınca 'Aranızda hizmet hareketinden olmayan var mı?' diye sordu." cümlesinin kesinlikle kendisine ait olmadığını iddia eden YiÄŸit, Kuzu'nun önceden verdiÄŸi ifadelerini reddettiÄŸini anımsattı.

İŞİTME TESTİ İSTEDİ

YiÄŸit, "Kuzu'nun daha önceki ifadelerinde suçladığı 55 kiÅŸinin 40'ı ÅŸu anda serbest durumda. Araziye çıktığımızda bazı kiÅŸilerde duyma kaybı olduÄŸu söyleniyordu. Zekeriya Kuzu'ya iÅŸitme testi yapılmasını talep ediyorum." diye konuÅŸtu.

"Ä°STESEYDÄ°M HEPSÄ° ÅžEHÄ°T OLURDU"

Koruma polislerinin bulunduÄŸu bölüme bomba attığı iddiasını da kabul etmeyen YiÄŸit, camı kırarak içeridekileri uyardığını belirterek, "El bombasını içeri atmadım. Uyarıdan sonra pencerenin önüne bıraktım. Bu bomba taarruz tipi bir bombaydı. Sadece ses ve duman çıkartan, parça tesirli olmayan bu bomba dışarıda patladığı için kimseyi öldürmüş olması mümkün deÄŸil. EÄŸer isteseydim içeriye el bombası atardım ve hepsi ÅŸehit olurdu" ÅŸeklinde savunma yaptı.

Yiğit, üzerine atılı diğer suçlarda olduğu gibi polislere ateş açtığı iddialarını da yalanladı, hiçbir polisi şehit etmediği ileri sürdü.

Suikast için deÄŸil CumhurbaÅŸkanı'nı bulunduÄŸu bölgeden almak için emir aldıklarını öne süren YiÄŸit, "sıkı yönetim" ilan edilmiÅŸse oradaki herkesin CumhurbaÅŸkanı'nı almaya gideceklerinden haberdar olduÄŸu düşüncesiyle hareket ettiÄŸi iddiasında bulundu.

Suç tarihi itibarıyla Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görevli olmakla birlikte Ä°stanbul Harp Akademileri Komutanlığında Yüzbaşı rütbesiyle kurmaylık eÄŸitimi alan ve iddianamede adı "Sayın CumhurbaÅŸkanı'na suikast giriÅŸimi eylemine, nakillerini saÄŸlayan helikopterlerden inerek kolluk görevlileriyle çatışmaya giren ve iki polis memurunu ÅŸehit eden 23 kiÅŸilik grubun içerisinde yer almak suretiyle bizzat katılan şüpheli Ä°smail YiÄŸit..." ÅŸeklinde geçen Ä°smail YiÄŸit, Marmaris'teki saldırının ardından kaçmış, 31 Temmuz'u 1 AÄŸustos'a baÄŸlayan gece düzenlenen operasyonla, eski Binbaşı Şükrü Seymen'in de aralarında bulunduÄŸu grupla yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.