Sosyal Medya

Coğrafyamız

İşte o iddia: ABD, Menbiç'e zırhlılarını yerleştirdi

ABD'nin, Menbiç'e yönelik operasyona karşı ağır silahlar ve zırhlı araçların bulunduğu bir askeri birliğini bu kentin çevresine yerleştirdiği iddia edildi.



Amerika’nın Sesi’nin (VOA) Kürtçe internet sayfasında fotoÄŸraflı olarak yayımlanan habere göre; ABD ordusu, bir birliÄŸini Menbiç yakınlarına yerleÅŸtirdi.
 
Amerika’nın Sesi’nin Kobani’de bulunan muhabirinin iddiasına göre; ABD, Kuzey Suriye’deki bazı birliklerini bugün Menbiç etrafına yerleÅŸtirdi. Zırhlı araçlar ve ağır silahların bulunduÄŸu ABD birliÄŸinin Menbiç’in kuzey ve batısına yarleÅŸtirildiÄŸi belirtildi. ABD'nin, Menbiç’e yönelik olası bir operasyona karşı güçlerini bu kentin çevresine konuÅŸlandırdığı öne sürülürken, bir süre önce Kobani'yi ziyaret eden ABD’li General Joseph Votel’in yerel güçlere Menbiç’in koalisyonun koruması altında olduÄŸunu ve koruma sözü verdiÄŸi belirtildi.
 
ERDOÄžAN: MÃœNBİÇ’E YEREL HALK GELMELÄ°
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bugün Pakistan’a hareketinden önce Ä°stanbul Atatürk Havalimanı’nda Türkiye'nin Suriye’deki yeni hedeflerini açıklarken, şöyle demiÅŸti:
 
"Mücadelemizi, Özgür Suriye Ordusu ile beraber yürüttük. Cerablus’ta baÅŸarı, Rai’de baÅŸarı, Dabık’ta baÅŸarı, El Bab’da baÅŸarı. Bu kararlılığımız bizim aynen devam ediyor. Åžimdiki safha nedir? Daha önce belirlediÄŸimiz Münbiç’tir. Ki Münbiç Araplara ait bir yerdir. PYD veya YPG’nin deÄŸildir. Fırat’ın doÄŸusuna kesinlikle PYD ve YPG’nin geçmemesi gerekir dedik. Geçiyorlar, geçmeye devam ediyorlar. Ama hâlâ geçmiÅŸ deÄŸildir. Oraya, Münbiç’in yerel halkının gelmesi lazım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.