Sosyal Medya

Güncel

Yeni Şafak gazetesinden Perinçek'in iddialarına cevap geldi!

“Darbeyi bir gün önce Yeni Şafak gazetesine bildirdik” açıklamasında bulunan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’e Yeni Şafak gazetesinden yanıt geldi.



Vatan Partisi Genel BaÅŸkanı DoÄŸu Perinçek, 15 Temmuz darbe giriÅŸimine iliÅŸkin açıklamalarında bir süredir "Darbeyi bir gün önce Genel BaÅŸkan Yardımcımız Sayın Atilla UÄŸur gitti Yeni Åžafak gazetesine bildirdi. ‘Önümüzdeki günlerde Fethullah Terör Örgütü'nün bir darbe giriÅŸimi vardır' dedi. Ve aynı zamanda da hükümete bildirmelerini istedi" ifadelerini kullanmıştı.

DoÄŸu Perinçek'in bu açıklamasına Hasan Atilla UÄŸur'la röportaj yapan Yeni Åžafak yazarı Hüseyin LikoÄŸlu'ndan yanıt geldi. LikoÄŸlu bugünkü “Perinçek neyin peÅŸinde!” baÅŸlıklı yazısında “İşçi Partisi namı diÄŸer Vatan Partisi Genel BaÅŸkanı DoÄŸu Perinçek, emekli Albay Hasan Atilla UÄŸur'un Yeni Åžafak'a verdiÄŸi röportajla ilgili son günlerde doÄŸru olmayan deÄŸerlendirmeler yapıyor” dedi.

“HASAN ATÄ°LLA UÄžUR'UN SÖYLEDÄ°KLERÄ° ETKÄ°LÄ° OLDU”

“Madem Perinçek, bu konuyu gündeminden düşürmüyor, o halde iÅŸin aslını bizden dinleyin” diyen Hüseyin LikoÄŸlu, şöyle devam etti:

“Birincisi, Perinçek'in iddiasının aksine Hasan Atilla UÄŸur ile röportajı darbeden bir gün önce deÄŸil, darbe günü 15 Temmuz saat 15.00'te yaptık. Yani röportajı yayınlamaya zaman kalmadan FETÖ'nün teröristleri akÅŸam iÅŸgale kalkıştı. Sayın UÄŸur ile 15 Temmuz günü yaklaşık 3-4 saat sohbet ettik. AkÅŸam saatlerinde semada savaÅŸ uçaklarını görür görmez ilk tepkim, ‘Fetullah'ın …leri darbe yapıyor' oldu.

Böylesine bir refleks vermeme neden olan ÅŸey neydi? Şüphesiz birkaç saat önce sohbet ettiÄŸim Hasan Atilla UÄŸur'un söyledikleri etkili oldu. Ancak biz gazete olarak bu konuda epey duyarlıydık.”

“14 TEMMUZ GÃœNÃœ TELEFONUM ÇALDI”

Hüseyin LikoÄŸlu, “Gazeteci, kaynağını açıklamak mecburiyetinde deÄŸil, ama Perinçek'in aslı astarı olmayan iddiaları nedeniyle baÅŸta yukarda belirttiÄŸim haber ve yazımın kaynaklarını birazcık aralayacağım” dedi.

Haber kaynağını “FETÖ maÄŸduru eski TSK mensubu bazı isimler baÅŸta olmak üzere, FETÖ ile mücadeleyi önemseyen bürokrat ve sivil bazı isimler” olarak tanımlayan LikoÄŸlu, bu kiÅŸilerden Fethullahçıların darbe yapabileceÄŸini öğrendiÄŸini belirtti.

Darbe girişiminden bir gün önce yani 14 Temmuz günü telefonunun çaldığını söyleyen Likoğlu, o görüşmeyi şöyle aktardı:

“TelaÅŸlı bir ses: ‘Hüseyin Bey filan yerdeyiz acil gelmen lazım'. Yukarda bahsettiÄŸim ekip, herkesin yüzünde müthiÅŸ bir telaÅŸ: ‘Hüseyin Bey, bunlar darbeye giriÅŸecek. Bunun önüne geçmek artık imkansız. Halkı bilinçlendirecek bir haber yapılmalı. Ancak halk durdurabilir bu hainleri'. ÅžaÅŸkınlıkla, ‘Nasıl yani! Böyle bir haber yapılamaz' dedim. ‘Hüseyin Bey siz durumun ciddiyetinin farkında deÄŸilsiniz!' dediler. ‘Tabi ki farkındayım ancak böyle bir haber dili olmaz. Ancak, bu söylediklerinizi bir uzman dile getirirse söyleÅŸi olarak haberleÅŸtirilebilir' karşılığını verdim. ‘Hasan Atilla UÄŸur ile röportaj yapar mısın?' diye sordular. ‘Ergenekon'dan AK Parti hükümetleri dönemlerinde hapis yatmış birisi. Olmaz' karşılığını verdim. ‘Tamam, baÅŸka isim düşünelim' dediler. Bu ara kendi kendime sesli düşündüm: ‘Neden olmasın! AK Parti döneminde hapis yatmış, siyaseten de AK Parti'ye muhalifliÄŸi açık bir isim bütün bunları söyleyecekse neden olmasın'. ‘Tamam, röportaj yaparım ama Genel Yayın Yönetmeni ile konuÅŸmam lazım' dedim. Genel Yayın Yönetmenimiz Ä°brahim Karagül ile konuyu paylaÅŸtım. Ve 15 Temmuz saat 15.00'te Hasan Atilla UÄŸur ile randevulaÅŸtık.”

“DOÄžRU HABERCÄ°LÄ°K BÄ°ZÄ° HASAN ATÄ°LLA UÄžUR'A GÖTÃœRDÃœ”

Hüseyin Likoğlu yazısını şöyle sonlandırdı:

“15 Temmuz günü röportajı gerçekleÅŸtirdik, ancak yayınlamaya fırsat kalmadan darbe giriÅŸimi oldu. Nitekim röportajı bir hafta sonra yayınladık.

DoÄŸu Perinçek, neyin peÅŸinde anlaşılır gibi deÄŸil, ama Yeni Åžafak olarak, doÄŸru yerde, doÄŸru zamanda, doÄŸru habercilik yaptığımızın en açık göstergesi 15 Temmuz oldu. Perinçek, bize Hasan Atilla UÄŸur'u göndermedi, bizim yaptığımız doÄŸru habercilik bizi Hasan Atilla UÄŸur'a götürdü.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.