Sosyal Medya

Dünya

Trump yönetiminde ikinci çatlak: Trump'ın adayı Bilden, adaylıktan çekildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Donanma Sekreterliğine aday gösterdiği Philip Bilden’in adaylıktan çekildiği bildirildi.



ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, yaptığı yazılı açıklamada, Bilden’in adaylıktan çekildiÄŸini ilettiÄŸini belirtti.
 
Mattis, şunları kaydetti:
 
"Bu, gizlilik kaygılarından ve iÅŸ iliÅŸkilerinden kendisini alıkoyma konusunda yaÅŸadığı zorluklardan kaynaklanan bireysel bir karardır. Hayal kırıklığına uÄŸradıysam da anlıyorum ve kararına saygı duyuyorum. Ulusumuza baÅŸka ÅŸekillerde destek vermeye devam edeceÄŸini biliyorum. BaÅŸkan'ın ordumuzu inÅŸa etme vizyonunu icra ederken önümüzdeki günlerde BaÅŸkan Trump’a Donanmamızı ve Deniz Kuvvetlerimizi idare edecek bir lider tavsiye edeceÄŸim.”
 
Savunma Bakanlığı açıklamasında görüşlerine yer verilen Bilden de "Uzun bir düşünme sürecinden sonra ailemi özel finansal menfaatlerinden yoksun bırakmadan ve çok fazla dağılmadan Hükümet Etik Ofisi’nin koÅŸullarını yerine getiremeyeceÄŸime karar verdim.” ifadesini kullandı.
 
TRUMP’IN ADAYLARINDAN Ä°KÄ°NCÄ° ÇEKÄ°LME
 
Bilden’in adaylıktan çekilmesi Trump yönetimindeki ikinci çatlak olarak görülüyor.
 
Geçen ay Trump’ın Çalışma Bakanlığına aday gösterdiÄŸi Andrew Pudzer de adaylıktan çekilmiÅŸti. Pudzer, ailesi ve yakınları ile yaptığı görüşmelerden sonra bu karara vardığını ifade etmiÅŸti. Buna karşılık bazı yetkililer, Pudzer’in Senato’dan yeterince destek bulamayacağı kaygısıyla çekildiÄŸini belirtmiÅŸti.
 
Öte yandan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in istifasından sonra Ulusal Güvenlik Danışmanlığı için teklif götürdüğü Koramiral Robert Harward da Trump’ın teklifini geri çevirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.