Sosyal Medya

Güncel

Engelli okulunda istismarcı öğretmen skandalı

İzmir Bornova'da bir engelli okulunda 3 zihinsel engelli kıza istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen tutuklandı



Ä°zmir Bornova’da engelli okulunda yaÅŸları 20 ile 24 arasında deÄŸiÅŸen 3 zihinsel engelli kıza cinsel istismarda bulunduÄŸu iddiasıyla tutuklanan öğretmen Åž.G. (62) için hazırlanan iddianame kabul edildi.
 
MaÄŸdur kızların, 75 yıl hapsi istenen Åž.G.’yle ilgili iddianameye giren ifadeleri kan dondurdu. Zekâ yaÅŸları 5-10 arasındaki zihinsel engelli öğrencilerin yaÅŸadıkları, bir kadın öğretmenin duyarlılığı sayesinde ortaya çıktı.
 
Ä°ddianameye göre 14 yıldır okulda eÄŸitim gören % 70 engelli T.Ç. (22), okul bahçesinde dolaÅŸan kadın öğretmen H.U.’nun gözlerine dakikalarca korku içinde baktı. Durumdan şüphelenen öğretmen yanına gidince T.Ç. “Çok korkuyorum, size anlatacaklarım var. Kimsenin olmadığı bir yere gidelim, kimse duymasın” dedi. Ardından da “Åž.G. öğretmen bize kötü ÅŸeyler yapıyor” diye baÅŸlayıp yaÅŸadıklarını anlattı.
 
İSTİSMARCI ÖĞRETMENİN KANDIRMA YOLLARI
 
Åž.G’nin iki flash bellek taşıdığını, birinden erkeklere çiçek ve aÄŸaç resimleri gösterdiÄŸini kızlara ise çıplak kadın fotoÄŸrafları ve filmler izlettirdiÄŸini söyleyen maÄŸdur kız, “Bize ‘Yaptıklarımı ailelerinize söylerseniz, bodrum kata götürüp farelere yediririm’ diyor” ifadesini kullandı.
 
% 50 engelli B.K. da benzer bir ifade verirken, % 90 engelli E.Y. de kendini ifade edemediği için yaşadıklarını tam olarak anlatamadı.
 
‘SÄ°LDİĞİM VÄ°DEOLAR OLABÄ°LÄ°R’
 
Masasındaki 2 flash belleÄŸe el konulan öğretmen Åž.G. ise suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu yargılanan Åž.G.’nin “Hiçbir öğrenciye cinsel istismarda bulunmadığım gibi temasım olmadı. Flash bellek içinde ders notları var. Daha önce sildiÄŸim cinsel içerikli videolar da olabilir” dediÄŸi öğrenildi.
 
Çocukların cinsel istismarın yanı sıra ÅŸiddete maruz kaldığını, korkutulduÄŸunu söyleyen ailelerin avukatı Necmiye Ece Uncu, “Bu olayın tamamen aydınlatılması, çocukların maÄŸduriyetinin giderilmesi ve zanlının en ağır cezayı alması için çaba göstereceÄŸiz” dedi. 3 Mart’ta görülecek davada Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil olma kararı aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.