Sosyal Medya

Güncel

'28 Şubat sürecinde bir neslin yüzde 20-30'u kayboldu'

28 Şubat sürecinde MÜSİAD'ın Başkanı olan Yarar, postmodern darbe dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 28 Şubat sürecindeki Başkanı Erol Yarar, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

28 Åžubat sürecinin büyük bir baskı alanı oluÅŸturduÄŸunu belirten Yarar, "Bunlar Türkiye'nin birçok tohumunu, müteÅŸebbis ruhunu ortadan kaldırdılar. Belki de bir neslin yüzde 20-30'u kayboldu." dedi.

28 Şubat döneminde MÜSİAD üyelerinin yüzde 20 azaldığının anımsatılması ve yeniden üye olmak isteyenlerin olup olmadığı şeklindeki soru üzerine Yarar, ayrılıp yeniden gelmek isteyenleri almadıklarını söyledi.

"GEMİYİ ÖNCE FARELER TERK ETTİ"

Yarar, "Bu iÅŸ bir imtihandır, insanları zor zamanlarda tanırsınız. MÃœSÄ°AD'ın yükseldiÄŸi süreçlerde çok büyük talepler oldu. 28 Åžubat sürecine gelince, gemiyi önce fareler terk eder misali bazı farelerin kaçıştığını gördük. Biz hayatı bir imtihan olarak gördüğümüz için onları bu imtihanı kaybeden olarak gördük. MÃœSÄ°AD bünyesinde yüzde 80 gibi bir çoÄŸunluk kaldı. Hatta o süreçte üye olanlar bile oldu. O süreçte MÃœSÄ°AD üyeliÄŸinden ayrılanların yarısı kadar yeni üye aldık." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.