Sosyal Medya

Güncel

Artık arabalarda da 'kara kutu' olacak

Başbakan Yıldırım, araçlara uçaklardaki gibi kara kutu konulacağını belirterek, “Seyahat esnasında yaşananlar kaydedilecek” dedi.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığınca, BeÅŸtepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni’nin ardından Etimesgut ilçesindeki ÅžaÅŸmaz Oto Sanayi Sitesi’ne geçti. Cuma namazı öncesi esnaf ziyaretinde bulunan Yıldırım, Ahi Evran Camisi önünde gazetecilerle sohbet etti. 2016’nın son aylarından itibaren gündemi meÅŸgul eden ve kalıcı çözümü halen bulunamayan zorunlu trafik sigortasının oto sanayi esnafının da sıkıntıları arasında yer aldığını dile getiren BaÅŸbakan Yıldırım, “Primlerin yüksekliÄŸi, kaza yapan araçlara belirli sınırlamalar getirilmesi. Bunlara bakacağız, gözden geçireceÄŸiz. Genel olarak zaten sigorta primleri çok daha yüksekti. Geçen yıl düzenleme yaptık, yüzde 25 geriledi ancak halen yüksek geliyor. Bunun yolu sadece aracı sigorta etmekle olmuyor” dedi.
 
Uçaklardaki, gemilerdeki gibi araçlara da kara kutu konacağını ifade eden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Orta ve uzun vadede, hemen yarın deÄŸil. Bu kara kutu ne yapacak? O aracın bütün seyahatinde ne oldu, ne bitti, sollamada hata var mı, hız aşımı, trafik kuralı ihlali var mı? Bunları hep kaydediliyor. Ä°ÅŸin sonunda açıyor, bakıyor herkes kusuruna göre oradaki hasarın bedeline ortak oluyor. Ortak sorumluluk oluyor. Öyle olunca fiyatlar da tamamen düşmüş oluyor.”
 
ESNAFLA GÖRÜŞTÜ
 
BaÅŸbakan Binali Yıldırım, bir gazetecinin, “Görüştüğünüz ÅžaÅŸmaz esnafı size neler söylüyor?” sorusu üzerine, “ÅžaÅŸmaz esnafı, ‘Bizde hiçbir ÅŸey ÅžaÅŸmaz’ diyor. Ä°ÅŸ saÄŸlam. Tabii burası oto sanayi sitesi. Altyapıyla ilgili talepleri var. Biz de gördük. Gayret ediyorlar” ifadelerini kullandı. Yıldırım, Etimesgut Belediye BaÅŸkanı Enver Demirel ile de görüştüğünü, esnafın taleplerinin gereÄŸini yapacağını belirtti. 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.