Sosyal Medya

Güncel

Barzani: HDP'li vekiller serbest bırakılmalı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani bu hafta sonu Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretten önce yaptığı açıklamada, barış süreci için HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve diğer vekillerin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.



Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung’a konuÅŸan Barzani, Iraklı Kürtlerin bağımsızlıktan yana olduÄŸu, ancak Ä°ran ve Türkiye'nin buna karşı çıkmasıyla ilgili soruya ÅŸu yanıtı verdi:
 
"Referandum bizim doÄŸal hakkımızdır. Bu konu, BaÄŸdat’la aramızdaki bir iç meseledir. Ä°ran ve Türkiye’yle hiçbir ilgisi yoktur. Bir ulusun kendi geleceÄŸine karar vermek istemesinin, demokrasi ve insan haklarına aykırı hiçbir yanı yoktur. Bu referandumu yapmak için hiç kimsenin izin ve müdahalesine ihtiyacımız da yoktur."

Barzani, Irak ve Suriye’nin sınırlarının anlamsız hale geldiÄŸini de belirterek, "Artık Suriye ve Irak’ta nasıl birleÅŸik bir ülkeden söz edebiliriz? Siyasetçilerin büyük çoÄŸunluÄŸu, bu iki ülkenin resmi sınırlarının hiçbir anlamının kalmadığını, bunun geçmiÅŸte kaldığını biliyor. Irak’ın güçlü bir merkezi yönetiminin olduÄŸu dönemler eskide kaldı" diye konuÅŸtu.

'ERDOĞAN CESUR BİR SİYASETÇİ'

Kürtlerin Suriye'de Türkiye’nin endiÅŸelerini göz önünde bulundurmaları gerektiÄŸini ifade eden Barzani, "ErdoÄŸan güçlü bir duruÅŸ sergileyerek, Kürtlerle Türkleri barış süreciyle birleÅŸtirmeye çalışan tek siyasetçi olmak istedi. Ancak, maalesef Türkiye’de yeni geliÅŸmeler ortaya çıktı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan cesur bir siyasetçi. Barış süreci için HDP EÅŸbaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ ve diÄŸer milletvekillerinin serbest kalması gerekir" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.