Sosyal Medya

Güncel

Hac kurası bugün çekiliyor

Hac görevini yerine getireceklerin belirleneceği kura,bugün saat 15.00'da çekilecek



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığından yapılan açıklamaya göre, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını belirlemek için gerçekleÅŸtirilecek kura çekimi, bugün Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda yapılacak.

Bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılacak kura çekiminde hacı adayları, başvuru yapan 1 milyon 892 bin 724 kişi arasından belirlenecek.

VatandaÅŸlar, saat 15.00'te baÅŸlayacak kura çekiminin sonuçlarına saat 23.00'ten itibaren Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" internet adresinden ulaÅŸabilecek.

KESÄ°N KAYITLAR 10 MART'A KADAR YAPILACAK

Kurada "Kesin Kayıt Hakkı" elde edenler, 27 Şubat-10 Mart tarihlerinde "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecek.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

ÅžEHÄ°T YAKINI VE GAZÄ°LERÄ°N YAKINLARI

Hacca gitmek için müracaat eden şehit yakını, anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazilerin kendisi ve eşlerinin kayıtları ise 16-24 Mart'ta konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla il müftülüklerinde yapılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.