Sosyal Medya

Güncel

Karlov cinayetinde Rus Kültür Derneği gizemi

Rus büyükelçi Karlov’u katleden tetikçi Mert Altıntaş’ın cinayetten önce Ankara’daki Rus Kültür Derneği’ni aradığı belirtildi.



Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un geçen yıl 19 Aralık’ta öldürülmesiyle ilgili araÅŸtırmalar sürüyor. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruÅŸturmada terörle mücadele ekiplerinin yaptığı detaylı araÅŸtırmada, saldırgan polis Mevlüt Mert AltıntaÅŸ’ın Karlov’u öldürdüğü sergi açılışından önce Ankara Ayrancı’daki Rus Kültür DerneÄŸi’ne ait mobil telefon numarasını aradığı tespit edildi. DerneÄŸin yönetici ve çalışanlarının ifadesi alındı. Rus derneÄŸi gözlem altına alan polis, soruÅŸturma çerçevesinde derneÄŸin Rus kökenli yetkililerinin Türk vatandaşı eÅŸlerini de süzgeçten geçiriyor.
 
2004’TE KURULDU
 
AltıntaÅŸ’ın aramaları nedeniyle şüphelerin odağı haline gelen Rus Kültür DerneÄŸi, 2004’de Rusya’nın desteÄŸiyle kuruldu. BaÅŸkanlığını Larissa Lutkova Türkkan’ın yürüttüğü derneÄŸin faaliyetleri arasında çocuklara ve yetiÅŸkinlere deneyimli Rus öğretmenlerce Rus dili dersleri verilmesi, resim, müzik, drama ve yoga kursu verilmesi bulunuyor. DerneÄŸin bazı etkinliklerine Karlov’un da katıldığı görülüyor. Suikast sonrası AltıntaÅŸ’ın FETÖ’yle baÄŸlantıları tespit edilirken Rus BüyükelçiliÄŸi’nde köstebek olabileceÄŸi şüphesi üzerinde de durulmuÅŸtu. Karlov suikastını “tuhaf bir cinayet filmi” olarak niteleyen eski istihbaratçı Mehmet Eymür “Büyükelçilikte Karlov’a düşman veya baÅŸka ülkelere hizmet eden, bu suikastta rol almış kiÅŸiler de bulunabilir” demiÅŸti.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.