Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi'den Ä°srail'e rezalet 'Filistin' teklifi

Mısır'da darbeyle göreve gelen Sisi'nin İsrail'e Mısır'daki Sina Yarımadası'na Filistinlileri yerleştirmeyi teklif ettiği ortaya çıktı.



Ä°srailli bir general, Mısır'da darbeyle göreve gelen Abdülfettah El-Sisi'nin Sina Yarımadası'na Filistinlilerin yerleÅŸtirilmesini teklif ettiÄŸini doÄŸruladı.

Eski Ä°srail ordusu yetkilisi Arieh Eldad yaptığı açıklamada, Sisi'nin Sina Yarımadası'nı Filistin Devleti kurulması için teklif ettiÄŸini onayladı. Eldad'ın açıklaması, Sisi'nin teklifinin Ä°srail tarafından yalanlanmasının ardından geldi.

Maarif gazetesinde yer alan habere göre, Eldad ÅŸu ifadeleri kullandı: "Sisi, Sina Yarımadası'nın bir kısmının 'Filistin Devleti' olarak kurulmasını teklif etti ve bu teklifin bölgesel yerleÅŸtirme açısından örnek olabileceÄŸini söyledi"

"UMARIM TRUMP..."

Eldad, Sisi'nin teklifini överek, "ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Filistin-Ä°srail meselesine yönelik açıklamalarının Sina projesini destekler nitelikte olduÄŸunu umuyorum" dedi. Eldad, "Ãœrdün'e bu konuda baskı yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ä°srailli Devlet Bakanı Ayoob Kara, geçtiÄŸimiz hafta yaptığı açıklamada, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD BaÅŸkanı Donald Trump'a "iki devletli çözüm yerine Filistinlilerin Sina Yarımadası'na yerleÅŸtirilmesi projesine" iliÅŸkin bir taslak sunmayı planladığını savunmuÅŸ, Ä°srail BaÅŸbakanlık Divanı bunu yalanlamıştı.

FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ!

Öte yandan, Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas'ın Stratejik Ä°ÅŸler Danışmanı Hüsam Zumlut Sina Planı'na tepki gösterdi. Zumlut, "Filistinlilerin vatanlarının sınırları biliniyor. Filistinlilerin, Mısır'daki Sina Yarımadası'na yerleÅŸtirilmesi görüşü yeni bir Ä°srail siyaseti oldu. Bu hiçbir ÅŸekilde kabul edilemez" diye konuÅŸtu.

 

SİNA YARIMADASI ÇÖLLERLE KAPLI

Sina Yarımadası, Mısır-İsrail sınırında yer alıyor. Yaklaşık 60 bin kilometrekareden oluşan Sina yarımadası, Afrika kıtası ile Arap Yarımadası arasında bir plato konumunda. Sina yarımadası, genelde çöllerle ve yüksek dağlarla kaplı.

KAYNAKYENÄ° ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.