Sosyal Medya

Güncel

İran'dan Türkiye'ye: Ya kendileri çıkar ya da ...

Tahran ve Ankara arasında giderek sertleşen karşılıklı söylemlere İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti de dahil oldu. Velayeti, "Suriye ve Irak’ta davetsiz bulunanlar ya kendileri çıkarlar ya da çıkartılırlar" dedi.



Ä°ran’da düzenlenen 6. Filistin Ä°ntifadası’na Destek Konferansı’na katılmak için Tahran’da bulunan Suriye Meclis BaÅŸkanı Hediye Abbas’la ortak basın toplantısında konuÅŸan Velayeti, Ankara’yı sert sözlerle hedef aldı. Velayeti, Türkiye’nin Suriye konusunda planladığı hedeflerine ulaÅŸmadığından bu tip açıklamalara baÅŸvurduÄŸunu ileri sürdü. Velayeti, "Türk makamları Åžam’a gidip Emevi Camisi’nde namaz kılmak istiyordu ancak beklentileri gerçekleÅŸmedi ve asla da gerçekleÅŸmeyecek. Kazanan Suriye halkı ve devleti olacak " diye konuÅŸtu.

YA KENDİLERİ ÇIKAR YA ÇIKARILIRLAR

Ä°ran’ın, Irak ve Suriye yönetimlerinin resmi daveti üzerine bu iki ülkede bulunduÄŸunu söyleyen Velayeti, "Ä°zinsiz ve davetsiz bu iki ülkeye girenler buralardan çıkmalılar. Ya kendileri çıkar ya da Irak ve Suriye halkı onları çıkarır" dedi.

NELER OLMUÅžTU?

Önceki gün konuÅŸan DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin MüftüoÄŸlu Ä°ran’la ilgili, "Ãœlkesine mülteci olarak sığınan insanları dahi savaÅŸ alanına sürmekten çekinmeyen bir ülkenin bölgedeki gerginliÄŸin sorumlusu olarak baÅŸkalarını itham etmesi kabul edilebilir deÄŸil" ifadelerini kullanmıştı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bahreyn ziyareti sırasında Ä°ran’ın Irak ve Suriye’de "Pers milliyetçiliÄŸi" politikası izlediÄŸini kaydetmiÅŸti. DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu da Münih’te Ä°ran’ı "mezhepçilik yapmakla" eleÅŸtirmiÅŸti.

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi önceki gün Ä°ran’a yönelik Türkiye’den yapılan açıklamalara tepki göstererek, "Türkiye konusunda sabırlı davranıyoruz; ancak, sabrımızın da bir sınırı var. Türk dostlarımız bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayıp karşılık vereceÄŸiz" demiÅŸti. Ä°ran ayrıca aynı gün Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi’ni DışiÅŸleri Bakanlığı’na çağırmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.