Sosyal Medya

Güncel

Yunan Bakan: Hulusi Akar Kardak'a çıkamazdı!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Hulusi Akar’ın Kardak adasına gitmesine, "İstese bile adaya çıkamazdı." dedi.



Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Kardak ziyaretine ilişkin konuştu.

İSTESE BİLE ADAYA ÇIKAMAZDI BİZ ÖNLEMLERİ ALDIK

Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar’ın Kardak adasına gitmesini de deÄŸerlendiren Kotzias, “Ä°stese bile adaya çıkamazdı çünkü biz önlemlerimizi almıştık. Biz Yunan bölgelerini eskisinden daha çok koruyoruz ve Türkiye hata yapıyor. Ekonomik krizde olduÄŸumuz için ülkemizin güvenliÄŸi konusunda zafiyetlerimiz olduÄŸumuzu düşünüyor. Bu büyük bir hata. Ekonomik sorunlarımız olduÄŸundan, ülkemizin güvenliÄŸi ve ulusal topraklarımızın korunması eskisinden daha da fazla olacak." dedi.

KÄ°MÄ°N DARBECÄ° OLDUÄžUNA BÄ°Z KARAR VERÄ°RÄ°Z

“Türk tarafı bu askerlerin darbeye karıştıklarını belirtiyor. Bizim tutumumuz net. Siyasi olarak her tür darbe teÅŸebbüsüne karşıyız ve sol görüşlü olarak herhangi bir askeri darbeyi kabul etmemiz mümkün deÄŸil. Öbür taraftan kimin darbeci olduÄŸuna, kimin darbe teÅŸebbüsüne karıştığına, kimin Türkiye’de adil yargılanıp yargılanmayacağına Yunan adaleti karar verir. Darbenin siyasi olarak kınanması, darbeye karıştığı söylenen her Türk vatandaşının Yunan adaleti tarafından da darbeci olarak görüleceÄŸi anlamına gelmez. Ä°ki farklı kuvvetten bahsediyoruz. Siyasi kuvvet ve adli kuvvet ve bunun karşı taraftan da daha iyi anlaşılacağını ümit ediyorum” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.