Sosyal Medya

Güncel

Hedefte yine İsveç var...

ABD Başkanı Trump yeni mesajında İsveç ve medyayı eleştirdi.



ABD Devlet BaÅŸkanı Donald Trump bugün yayımladığı Twitter mesajı ile hem medyayı hem Ä°sveç’i yeniden eleÅŸtirdi.

Donald Trump mesajında, "Sahte haber medyası Ä°sveç’te kitlesel göç sorununun gayet iyi iÅŸlediÄŸini anlatmaya çalışıyor; doÄŸru deÄŸil" diye yazdı.

Trump’ın son üç gün içinde çeÅŸitli platformlarda Ä°sveç ile ilgili deÄŸerlendirmeleri, dünya medyası ve sosyal paylaşım sitelerinde dikkat çekmiÅŸ, alaylı göndermelere neden olmuÅŸtu.

ABD BaÅŸkanı geçen Cumartesi günü Florida'da açık hava toplantısında Brüksel, Paris ve Nice’teki terör saldırıları ile birlikte "korkutucu Ä°sveç örneÄŸi" de vererek, "Ä°sveç’te dün gece (Cuma) ne olduÄŸunu gördünüz; kim inanırdı buna?" diyerek Cuma gecesi Ä°sveç’te bir ÅŸeyler olduÄŸunu ima etmiÅŸti.

İSVEÇ AÇIKLAMA İSTEDİ

Açıklamalar üzerine Ä°sveç’in Washington BüyükelçiliÄŸi, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı nezdinde giriÅŸimde bulunarak Trump’ın konuÅŸmasında, Ä°sveç ile ilgili ne kastettiklerine açıklık getirilmesini istemiÅŸti.

Bu sabah da Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Benim Ä°sveç’te neler olup bittiÄŸine iliÅŸkin demecim, Fox News’ta yayımlanan göçmenler ve Ä°sveç’e dair programa gönderme yapıyordu" diye yanıtlamıştı.

İSVEÇ BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonu gerçekleştirdiği konuşmasında, İsveç'e yönelik sözlerini eleştiren İsveç Başbakanı Stefan Löfven, ''Trump'ın İsveç hakkında yaptığı açıklamalar birçok kişi gibi beni de hayal kırıklığına uğrattı. İsveç, diğer ülkeler gibi bir çok imkanları olan ve engelleri aşmaya çalışan bir ülke'' diye konuştu.

İki hafta önce bütün ülkeyi gezerek, halkının şikayetleri, beklentileri ve hayallerini dinlediğini belirten Löfven, "Tereddütsüz söyleyebilirim ki İsveç'in önünde aşılması gereken hedefler için her gün yoğun çalışıyoruz. Bunun için ülkeye her alanda yeni yatırımlar yapıyoruz ki refah sistemimiz devam etsin. Ayrıca hatırlatmak isterim, insan hakları, eşitlik ve rekabet gibi konularda İsveç, Kanada gibi uluslararası sıralamada çok iyi bir yerde'' ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.