Sosyal Medya

Güncel

Küçükçekmece'de doğalgaz patlaması: 1'i ağır 7 yaralı

İstanbul Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bir pastanede patlama meydana geldi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Doğalgaz kaynaklı olduğu belirlenen patlamada 1'i ağır 7 kişi yaralandı.



İGDAŞ, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı, tesisata izinsiz müdahale edilmesi nedeniyle patlamanın gerçekleştiği belirtildi:
 
"Bugün saat 14:50 sularında Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi, Yarasa Sokak No:21 adresinde bir patlama meydana gelmiş ve patlamada yaralananlar olmuştur.
 
Öncelikle söz konusu olayda yaralanan vatandaÅŸlarımıza acil ÅŸifa ve Kanarya Mahallesi sakinlerine geçmiÅŸ olsun dileklerimizi sunarız.  
 
Patlamanın ardından 187 DoÄŸalgaz Acil Hattı’na gelen ihbar üzerine derhal olay yerine giden Ä°GDAÅž ekipleri, itfaiye ve emniyet ile birlikte, incelemelere baÅŸlamıştır. Yapılan ilk incelemede, patlamanın söz konusu adresteki binanın giriÅŸ katında bulunan dairede meydana geldiÄŸi tespit edilmiÅŸtir.
 
Patlamanın gerçekleÅŸtiÄŸi dairenin doÄŸalgaz projesinde 1 doÄŸalgaz sobası ve 1 ocak olmasına raÄŸmen, yapılan incelemede tesisattaki doÄŸalgaz sobasının Ä°GDAÅž’ın bilgisi ve izni olmaksızın söküldüğü belirlenmiÅŸtir. Patlamaya, sökülen doÄŸalgaz sobası hattından sızan gazın neden olduÄŸu düşünülmektedir.
 
Söz konusu adreste meydana gelen olayın kesin nedeni, yapılacak adli soruşturma sonucunda netlik kazanacaktır."
 
AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.