Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ı öldürmekle görevlendirilen cuntacı tim hesap verecek

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Marmaris’te suikast girişiminde bulunan cuntacılar bugün hakim karşısına çıkıyor. Darbecilerle ilgili Cumhubaşkanı’nın taraf olduğu tek dava, Muğla Ticaret Odası’nın konferans salonunda görülecek. Yargılama için Başsavcı Topğuz “Türk tarihinin en önemli davalarından biri” nitelemesini yaptı.



FETÖ’nün darbe giriÅŸimi sırasında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a yönelik suikast giriÅŸimi ve iki polisin ÅŸehit edildiÄŸi saldırıya iliÅŸkin dava bugün görülmeye baÅŸlanıyor. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ‘bir numaralı’ sanık olarak yer aldığı iddianamede, 74 maÄŸdur ve müşteki ile 44’ü tutuklu, 3’ü yakalama emriyle aranan 47 sanık bulunuyor. Ä°ddianamede, 47 sanığın ‘CumhurbaÅŸkanına suikast’, ‘anayasayı ihlal’, ‘hükümete karşı suç’ ve ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma’ suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Saldırıyı gerçekleÅŸtiren FETÖ’nün “suikast timi”ndeki biri firari 37 asker için en az 6’ÅŸar kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet talep ediliyor. MuÄŸla Adliyesinde alanın yetersiz olması nedeniyle sanıklar, MuÄŸla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda oluÅŸturulan mahkeme salonunda yargılanacak.       MuÄŸla Ticaret ve Sanayi Odası etrafında Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniÅŸ güvenlik önlemleri alındı.
 
DuruÅŸmanın yapılacağı salonda incelemlerde bulunan MuÄŸla Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Necip Topuz, yaptığı açıklamada, davanın önem arz ettiÄŸini söyledi. Davada 47 sanığın yargılanacağına iÅŸaret eden Topuz, “Bunlardan 3’ü general. Marmaris’teki hadiseye doÄŸrudan iÅŸtirak eden bir general var. DiÄŸerleri de yardımcı pozisyonunda” diye konuÅŸtu. Davanın kamuoyunca yakından takip edildiÄŸini anlatan Topuz, ÅŸunları söyledi: “CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın taraf olduÄŸu tek dosya bu salonda yargılaması yapılacak dosyadır. Dolayısıyla Türk tarihinin en önemli davalarından biri olduÄŸunu söyleyebiliriz. Özgül ağırlığı en fazla olan bir dava. Dolayısıyla bu özgü ağırlığa uygun bir soruÅŸturma yaptık.” Topuz, soruÅŸturma aÅŸamasında toplanabilecek bütün delilleri topladıklarını, tahminen 2 bin civarında kriminal inceleme yaptırdıklarını, 300-400 civarında kriminal rapor çıktığını anlattı.      
 
GELEN AMBULANSI GERİ ÇEVİRDİ
 
Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi’yi vurarak FETÖ’nün darbe giriÅŸiminin seyrini deÄŸiÅŸtiren Astsubay Ömer Halisdemir’i ÅŸehit eden darbeciler ise yarın hakim karşısına çıkacak. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak 18 sanıktan 17’si hakkında dörder kez, ambulansı geri gönderen ve Halisdemir yerde yatarken iki el daha ateÅŸ eden sanık Mihrali Atmaca hakkında ise da 5 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Davada ÅŸehit Halisdemir’in eÅŸi Hatice Halisdemir ile Ä°smail OÄŸuz ve AyÅŸe Åžahin’in ‘müşteki’ olarak yer alıyor. Ä°ddianamede, darbe giriÅŸiminin Fetullah Gülen’in talimatıyla yapıldığı ve artaya çıkan tüm zarardan da FETÖ’nün sorumlu olduÄŸu belirtildi. Ä°ddianamede, Astsubay Ömer Halisdemir’in de vatansever bir asker refleksiyle kendisine verilen emre ‘emredersiniz komutanım’ diyerek karşılık verdiÄŸi de yer aldı.
 
Dosyada Astsubay Halisdemir’in darbeci Semih Terzi’nin yanında olan Binbaşı Fatih Åžahin tarafından uzun namlulu silahla vurduÄŸu, ardından da diÄŸer darbeciler tarafından Halisdemir’in sürüklenerek karargah giriÅŸine getirildiÄŸi belirtildi. Olayın ardından istenen ambulansın da sanık Mihrali Atmaca tarafından olay yerinden gönderildiÄŸi de vurgulandı. Ä°ddianamenin en çarpıcı kısmı ise darbeciler içerisinde yer almayan ve o sırada karargahta bulunan Yüzbaşı Vural Volkan Bal’ın, Halisdemir’in nabzını kontrol ettiÄŸi, Mihrali Atmaca’nın ise Bal’ı oradan uzaklaÅŸtırdığı ve beylik tabancasıyla Halisdemir’e iki el daha ateÅŸ ettiÄŸi kısım oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.