Sosyal Medya

Dünya

ABD-İsrail işgal için birleşme kararı aldı

İsrail Başbakanı Netanyahu, "İran'ın bölge için en büyük tehdit olduğu konusunda" ABD Başkanı Trump ile hemfikir olduklarını söylerken Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri için ABD ile komisyon kurulacağını dile getirdi



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, ABD BaÅŸkanı Donald Trump yönetimi ile Ä°srail arasında, Batı Åžeria’da Yahudi yerleÅŸim birimleri ile ilgili ortak bir komisyonun kurulacağını söyledi.

Ä°srail devlet radyosunun haberine göre, kabine toplantısında konuÅŸan Netanyahu, ABD ziyareti sırasında yeni BaÅŸkan Trump ile yaptığı görüşmede, Ä°srail ile ABD arasında iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’da inÅŸa edilen Yahudi yerleÅŸim birimlerinin durumunun ele alınacağı ortak bir komisyon kurulacağı kararı aldıklarını belirtti.

Ä°ÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te Yahudi yerleÅŸim birimi inÅŸa faaliyetlerinin devam edeceÄŸini dile getiren Netanyahu, Batı Åžeria’daki yerleÅŸim birimi inÅŸa faaliyetleri konusunda ise ABD ile anlaÅŸmaya çalıştıklarını ifade etti.

ABD ziyareti ile Ä°srail-ABD iliÅŸkilerinin daha da güçlendiÄŸini aktaran Netanyahu, söz konusu komisyonun çalışma ÅŸekline iliÅŸkin bilgi vermedi.

Netanyahu kabine toplantısında ayrıca, “Ä°ran’ın bölgesel anlamda en büyük tehdit olduÄŸu” konusunda ABD BaÅŸkanı Trump ile hemfikir olduklarını söyledi.

Netanyahu’nun geçen haftaki ABD ziyaretinde düzenlenen ortak basın toplantısında, BaÅŸkan Trump, Ä°srail’den Yahudi yerleÅŸim birimlerini geçici bir süreliÄŸine durdurması talebinde bulunmuÅŸ, Netanyahu ise Yahudi yerleÅŸim birimlerinin Ä°srail-Filistin sorununun çözümünün önünde bir engel teÅŸkil etmediÄŸi cevabını vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.