Sosyal Medya

Güncel

'Bahçeli sistemin tıkanıklığını gördü'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, sistemin tıkanıklığını gördü, ülkenin çok daha ileri gitmesi gerektiğini gördü ve anayasa değişikliği teklifimizle ilgili olumlu tavrı koydu ve gereğini yapıyor' dedi.



AK Parti Bozüyük Ä°lçe Danışma Meclisi Toplantısına katılan Bakan Arslan, MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli'nin neden gereÄŸini yaptığını kendi kanaatiyle açıklayarak, "MHP Genel BaÅŸkanı Sayın Bahçeli, sistemin tıkanıklığını gördü, ülkenin çok daha ileri gitmesi gerektiÄŸini gördü ve anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifimizle ilgili olumlu tavrı koydu ve gereÄŸini yapıyor. Daha önce hükümette görev aldı, devlet idare etmenin ne demek olduÄŸunu sorumluluk alarak gördü. Bakın, bugüne kadar sorumluluk alanların hepsi, ‘tek merkezden yönetilmeli bu ülke, çift baÅŸlılık ülkeye zarar veriyor' dedi. Kim söylemiyor? KılıçdaroÄŸlu söylemiyor. Bu ülke ona bir defa sorumluluk verdi. VerildiÄŸi sorumluluk dönemindeki hastanelerin durumu herkesin malumu. O yüzden millet, ‘SGK, hastaneleri yönetmeyene ben ülke yönetimi hiçbir zaman teslim etmem' dedi. Bu millet, yönetimin kime verilip verilmeyeceÄŸini çok iyi bildiÄŸi için onu baÅŸa getirmez" diye konuÅŸtu.

"BİZ, YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEYİ SÖYLEMEYİZ, SÖYLEDİĞİMİZ ŞEYİ DE KESİNLİKLE YAPARIZ"

Bakan Arslan, yapamayacakları ÅŸeyin sözünü asla vermediklerine dikkat çekerek, "Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini AK Parti olarak sadece biz söylemedik. Bütün hükümetler, bütün partiler özellikle seçim beyannamelerinde ve vatandaşın karşısına geçerken söylediler. Ama aramızda bir fark var. Biz, yapamayacağımız ÅŸeyi söylemeyiz, söylediÄŸimiz ÅŸeyi de kesinlikle yaparız. Ä°ÅŸlerle ilgili de böyle. CumhurbaÅŸkanımız da, BaÅŸbakanımız da diyor ki, ‘Ey bakan, ey teÅŸkilat baÅŸkan yardımcısı, ey milletvekili, ey belediye baÅŸkanı, ilçe baÅŸkanı, ilçe belediye baÅŸkanı, kadın kolları, gençlik kolları vatandaşın karşısına gittiÄŸiniz de yapamayacağınız ÅŸeyin sözünü vermeyin. Ama sözü de verdiyseniz gereÄŸini yerine getirin.' Biz böyle bir kültürden geliyoruz ve büyüklerimizden de böyle görüyoruz. Onun için biz diyoruz ki, ‘biz millete söz verdik, gereÄŸini yapacağız.' Onlar da söz verdiler ama onlar da her zamanki gibi iÅŸleri bitti unuttular. Biz unutmadığımız için 316 milletvekili, millete verdiÄŸimiz sözün gereÄŸini yerine getirmek için irademizin arkasında durduk, imzamızın arkasında durduk mecliste sabahlara kadar kavga da dahil olsa bu deÄŸiÅŸiklik teklifini yasalaÅŸtırıp sizin önünüze getirdik" dedi.

"BİZİM 16 NİSAN'DAKİ KARARDAN ZERRE KADAR ŞÜPHEMİZ YOK"

"Bizim 16 Nisan'daki karardan zerre kadar şüphemiz yok" diyen Arslan, şöyle devam etti:

"Åžimdi her yerde diyoruz ki, ‘bu deÄŸiÅŸiklik kesinlikle geçecek, 16 Nisan'da kesinlikle evet çıkacak.' Bize, ‘yahu siz nereden biliyorsunuz, siz kendinizi milletin yerine koyuyorsunuz. Dünden karar vermiÅŸsiniz' diyorlar. Biz, ‘hayır biz dünden karar vermedik. Biz bunu tecrübeyle söylüyoruz' diyoruz. Hangi tecrübe? 15 yıldır her ne yaparsak, her ne karar alırsak, sokaktaki vatandaÅŸtan baÅŸlayarak mahalle temsilcimizle, sandık sorumlumuzla, ilçe yönetimimizle, il yönetimimizle, belediye baÅŸkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, il genel meclis üyelerimizle hep istiÅŸare ediyoruz. Ä°stiÅŸarenin sonunda ortak aklın ürünü olarak bir kararı ortaya çıkarıyoruz ve o kararı da 15 yıldır ne zaman milletimizin önüne götürdüysek, milletimizin hep sonuna kadar destek verdi, hep güçlü bir ÅŸekilde arkamızda durdu karar verdi. Onun için bizim 16 Nisan'daki karardan zerre kadar şüphemiz yok."

BÄ°LECÄ°K'E MÃœJDELER

Bakan Arslan, Bozüyük'e de bir müjde vererek, şöyle konuştu:

"Bilecik'in de Bozüyük'ün de bir problemi kalmadı. Ama sayın vekilimiz, ‘Bozüyük-Söğüt yolu bizim için çok önemli. Bu yolun programa alınması ve yapılması önemli' dedi. DeÄŸerli vekilim, deÄŸerli baÅŸkanlarım, bizim global diye bir program var. Ä°nÅŸallah bunu oraya koyup, bunu bu sene baÅŸlatacağız. Ancak bununla da yetinmiyoruz. Söğüt-Ä°nhisar yolunun da proje çalışmalarını baÅŸlatacağız. En azından projesi elimizde olsun. Dodurga yolu için de, oranın güzergahıyla ilgili zorluk var ama onun da projesini çalışalım. Projeyi çalışıp, deÄŸerlendirip öyle konuÅŸalım."

Programa, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve diğer ilgililer de katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.