Sosyal Medya

Güncel

İtalyanlar Palmiye ağaçlarına saldırdı

Milano’da kent merkezine dikilen ve büyük tartışmalara yol açan palmiye ağaçlarından 1'i yakıldı, 2'si zarar gördü



Ä°talya’nın en büyük ikinci kenti Milano’nun ÅŸehir merkezindeki Duomo Meydanı'na yeni çevre düzenlemesi kapsamında dikilen ve büyük tartışmalara yol açan palmiye aÄŸaçlarının bir kısmına zarar verildi.

La Repubblica gazetesinin haberine göre, kentte hafta başından bu yana farklı tartışmalara yol açan ve sağ partilerin protesto ettiği Duomo Meydanı'ndaki palmiye ağaçlarının 1'i yakıldı, 2'si ise zarar gördü. Polisin sorumluları tespit etmek için meydanda bulunan güvenlik kameraları kayıtlarını incelemeye aldığı bildirildi.

Milano Belediyesi çevre ve peyzaj iÅŸlerinden sorumlu yöneticisi Pierfrancesco Maran yaptığı açıklamada, “Alçakça bir hareket ama embesiller, her zaman kaybeder.” dedi.

Ä°talya’daki ilk ÅŸubesini gelecek aylarda açmayı planlayan uluslararası bir kahve iÅŸletme zincirinin sponsor olduÄŸu çevre düzenlemesi kapsamında, Milano kent merkezi olarak kabul edilen Santa Maria Nascente Katedrali (Duomo) önündeki meydana dikilen palmiyeler, özellikle de saÄŸ partiler tarafından sert ÅŸekilde eleÅŸtiriliyor.

Aşırı saÄŸcı Casapound örgütlenmesi dün palmiye aÄŸaçlarının olduÄŸu Duomo Meydanı’ndan “Milano’nun AfrikalılaÅŸtırılmasına Hayır” adıyla bir miting düzenledi. Bir diÄŸer aşırı saÄŸcı siyasi parti Kuzey BirliÄŸi üyeleri de meydandan geçenlere muz dağıtarak, palmiye aÄŸaçlı çevre düzenlemesini protesto etti.

SaÄŸ görüşe yakın bazı yayın organları da palmiye aÄŸaçlı Duomo görünümünün, Milano’yu Afrika ve ortadoÄŸuya benzettiÄŸi yorumunda bulunmuÅŸtu.

Öte yandan, Corriere della Sera gazetesinin internet sitesindeki ankette de Milano’ya palmiye aÄŸaçlı düzenin Milanoluların hoÅŸuna gidip gitmediÄŸi sorusu yöneltildi. Ankete ÅŸu ana kadar katılan 9 bini aÅŸkın kiÅŸiden yüzde 75,8’i “hayır” derken, yüzde 24,2'si ise “evet” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.