Sosyal Medya

Güncel

ABD'ye kaçan FETÖ'cü, örgütten kopuşu böyle engellemeye çalıştı!

ANKARA 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan FETÖ/PDY çatı davasının geçen perşembe günü yapılan 14’üncü duruşması, Gülen cemaatinin 17-25 Aralık hamlesi sonrasında Fetullah Gülen’in yakın çevresi içinde yaşanan büyük çatlağa ilişkin son derece renkli anlatımlara sahne oldu.



DuruÅŸma salonunda sanık bölümünde oturanların hepsi bir dönem cemaatin önde gelen isimleri olarak sivrilmiÅŸ ÅŸahsiyetlerdi; Alaaddin Kaya, Hidayet Karaca, Dilaver Azim, Kazım Avcı, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy ve Ä°lhan Ä°ÅŸbilen gibi... PerÅŸembe günkü duruÅŸmada bir dönem Fetullah Gülen’in en yakın çevresinde bulunup 17-25 Aralık’tan sonra hareketten koparak AK Parti ile birlikte hareket etmeye baÅŸlayan iki isim, eski Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce ve Gülen’in eski “saÄŸ kolu” Latif ErdoÄŸan tanık olarak dinlendi.

MAHKEMEDE ANLATTI

Tanık anlatımları sırasında en ilginci Hüseyin Gülerce’nin 17-25 Aralık hadiselerinden hemen sonra cemaati eleÅŸtiren tweet mesajları atmaya baÅŸlaması ve BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüşmek için giriÅŸimde bulunmasından sonra başına gelenleri anlattığı sırada yaÅŸandı. Gülerce, 27 Aralık 2013 tarihinde “Bu ülkenin baÅŸbakanını yabancılar götüremez. BaÅŸbakan ya sandıkta seçmen iradesiyle ya AK Parti kongresinde delege iradesiyle gider” ÅŸeklinde bir mesaj atarak cemaatle köprüleri resmen atmış olur. Ertesi günü (28 Aralık) Ankara’ya giderek dönemin baÅŸbakanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’la görüşme talebini kendisine iletecek ÅŸahısla 2 saat süren bir görüşme yapar. Gülerce, arabulucu rolü oynayan bu ÅŸahsın kimliÄŸini ve görüşmenin yapıldığı yeri gizli tutuyor. Arabulucu, Gülerce’nin talebine “Bu saatten sonra böyle bir teklif kabul edilecek bir ÅŸey deÄŸil ama kabul ederse senin Gülen’e ültimatom gibi bir ÅŸey vermen lazım” karşılığını verir. Bir baÅŸka anlatımla, ErdoÄŸan cephesi Gülerce’nin Gülen’e karşı kuvvetli bir deklarasyon yapmasını bu görüşmenin yapılabilmesinin önkoÅŸulu olarak talep etmektedir.

DİNLEMENİN ÂLÂSI

Her ÅŸey Gülerce ile arabulucunun Ankara’da yaptıkları bu görüşmenin bitiminden sonra baÅŸlar. YaÅŸanan olaylar, cemaatin Gülerce’nin hükümet kanadıyla temasa geçtiÄŸini tespit ettiÄŸini ve kendisini izleme altında tuttuÄŸunu gösteriyor. Gülerce, mahkeme salonunda sonrasını şöyle anlatıyor:

“Ä°ki saat sonra o mekânın bahçesine çıktık. 5 dakika sonra (dönemin Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) Ekrem Dumanlı aradı, dinlemenin âlâsına bakın. ‘Abi Ankara’da olduÄŸunuzu biliyoruz. Lütfen sen bu iÅŸlerin içine girme. Biz uÄŸraşıyoruz zaten’ dedi. ‘UÄŸraÅŸtınız da ne oldu’ dedim. Onu reddettim kapattım. 5 dakika sonra (dönemin Fatih Ãœniversitesi Rektörü) Åžerif Ali Tekalan, Pensilvanya’dan arıyor: ‘HüseyinciÄŸim bir tweet atmışsın. Lütfen siler misin?’ Silmedim kapattım. 5 dakika sonra Alaaddin Bey aradı, dedi ki: ‘Åžu anda ne yapıyorsan orada kal, bir adım daha atma. Kendisinin yanından arıyorum’.”

Gülerce mahkeme heyeti karşısında ekledi: “‘Kendisinin yanından’ ifadesinin ne anlama geldiÄŸini bilenler bilir.” Gülerce’nin Yazarlar ve Gazeteciler Vakfı BaÅŸkanı Mustafa YeÅŸil’in kendisinin cemaatten kopmasını engellemek için yaptığı giriÅŸimleri aktardığı bölüm de dikkat çekti.

Gülerce, Yeşil ile o dönemde aralarında geçen diyalogları şöyle anlattı:

SEÇİMLERİ GÖREMEYECEK

“17-25 Aralık’tan sonra. Mustafa YeÅŸil bana dedi ki ‘Bak Ahmet TaÅŸgetiren Bugün’den ayrıldı Star’a geçti. Batan gemiye atladı. O batan gemiye atladı, sen öyle bir ÅŸey yapma.’ Devamında da ‘Abi zaten BaÅŸbakan yerel seçimleri göremeyecek’ dedi. Beni ikna etmeye gelmiÅŸ. BaÅŸbakan’ın son kozlarını oynadığını söyledi. ”

Gülerce’nin anlatımlarında adları geçen Ekrem Dumanlı, Mustafa YeÅŸil ve Prof. Åžerif Ali Tekalan FETÖ soruÅŸturmalarında şüpheli durumundalar ve firari olarak ABD’de yaşıyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.