Sosyal Medya

Kültür Sanat

"Medine, 2017 İslam dünyası turizm başkenti" etkinlikleri başladı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından “2017 İslam dünyası turizm başkenti” olarak seçilen Medine'de bu kapsamda düzenlenen etkinlikler başladı.



Medine'de, Turizm ve Terfih Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Sultan bin Selman bin Abdulaziz’in katılımı ile gerçekleÅŸtirilen organizasyonda bu yıl boyunca kentte gerçekleÅŸtirilecek etkinlikler hakkında sunum yapıldı.

Hazreti Muhammed'in Medine'ye ulaÅŸtığı esnada halkın okuduÄŸu “Ay doÄŸdu üzerimize” ilahisinin seslendirildiÄŸi organizasyonda, yerel kıyafetler ile folklor gösterileri ve milli danslar gerçekleÅŸtirildi.

Işık ve havai fiÅŸek gösterilerinin yapıldığı etkinliÄŸe Medine Emiri Faysal bin Selman bin Abdulaziz, Türkiye’nin Ä°Ä°T nezdindeki Büyükelçisi Salih Mutlu Åžen, diÄŸer diplomatik temsilcilik yetkilileri ile davetliler katıldı.

Yıl boyunca sürdürülmesi hedeflenen etkinlikler birçok dalda, hem dışarıdan gelen misafirler hem de Mdine halkının katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.

Aralık 2015'te Nijer’in baÅŸkenti Niamey’de gerçekleÅŸtirilen Ä°Ä°T üyesi ülkelerin Turizm bakanları konferansında alınan karar ile Medine, 2017 yılı Ä°slam dünyası turizm baÅŸkenti seçilmiÅŸti.

2016 yılında Konya, 2015 yılında da Kudüs, İslam dünyası turizm başkenti olarak belirlenmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.