Sosyal Medya

Coğrafyamız

TSK'dan El Bab açıklaması! Bombalı araç patlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, El Bab'da devam eden operasyonla ilgili son bilgileri paylaştı.



Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 180'inci gününde, terör örgütü DEAÅž'a ait 52 hedef karadan ve havadan vuruldu. Koalisyon güçlerince düzenlenen hava harekatları ile topçu ateÅŸleri sonucu 12 terörist etkisiz hale getirildi.

İşte TSK'dan yapılan açıklama:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAÅž baÅŸta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliÄŸimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 AÄŸustos 2016 tarihinde baÅŸlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM SözleÅŸmesinin 51’inci maddesinde yer alan MeÅŸru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAÅž’la mücadeleye yönelik almış olduÄŸu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.         

19 Åžubat 2017 günü saat 07.00’ye kadar meydana gelen geliÅŸmeler: Muhalif unsurlardan oluÅŸan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan yapılan yoÄŸun ateÅŸ desteÄŸi ile büyük ölçüde kontrol saÄŸlanan El Bab meskûn mahallinin DEAÅž unsurlarından temizlenmesine yönelik harekât devam etmektedir.  

BOMBALI ARAÇ PATLATILDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diÄŸer ateÅŸ destek vasıtaları ile 41 DEAÅž TÖ hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 11 DEAÅž TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 8 bina, 1 bombalı araç ve 1 araç imha edilmiÅŸtir. 

KOALİSYON UÇAKLARI DA VURDU

Koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekâtı sonucunda; 4 DEAÅž TÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiÅŸ, 1 araç imha edilmiÅŸtir.  

12 DEAŞ'LI ÖLDÜRÜLDÜ

İcra edilen topçu atışları ve hava harekâtı sonucunda toplam 12 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiştir.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.