Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'a kaçacakken yakalandılar

İzmir’in Çeşme ilçesinde, ailesiyle yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmaya çalışan ve emniyet ayağındaki FET֒cüleri yetiştirdikleri iddia edilen iki FETÖ şüphelisi akademisyen operasyonla yakalandı.



Alınan bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ÇeÅŸme ilçesi açıklarında insan kaçakçılarına ait olduÄŸu belirlenen bir bota durdurdu. Botta bulunan 11 kiÅŸinin Türk vatandaşı, birinin ise Suriyeli olduÄŸu ve kiÅŸilerin yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız adasına geçmeye çalıştıkları tespit edildi. Yapılan kimlik sorgulamasında ise teknede bulunanlardan Osman D. ve Åžener U.’nun, deÄŸiÅŸik yıllarda polis akademilerinde öğretim üyesi olarak görev yaptıkları ve FETÖ şüphelisi olarak yakalama kararı bulunduÄŸu belirtildi.
 
DiÄŸer 11 kiÅŸinin de akademisyenlerin eÅŸ ve çocukları olduÄŸu belirtilirken, Suriye uyruklu kiÅŸininde yasa dışı geçiÅŸi organize ettiÄŸi öğrenildi. Åžener U.’nun Kars Kağızman Ãœniversitesinde, ve Osman D.’nin Tokat GaziosmanpaÅŸa Ãœniversitesinde daha önce görev yaptıkları ve ihraç edildikleri de ifade edildi. Ä°ki akademisyenin ayrıca, emniyet ayağındaki polisleri yetiÅŸtirdikleri de iddia edildi.
 
Gözaltına alınan şüpheliler, sorguları için Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.