Sosyal Medya

Güncel

Hulusi Akar ikinci kez tanık olacak!

15 Temmuz darbe teşebbüsüne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tanık sıfatıyla Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ifadesini bir kez daha alacak



15 Temmuz darbe teÅŸebbüsüne iliÅŸkin 7 aydır aralıksız süren soruÅŸturmalarda ulaşılan yeni delil ve bilgiler ışığında, daha önce ifadesi alınan bazı kiÅŸilerin ifadesine yeniden baÅŸvuruluyor. Bu kapsamda, gelecek hafta Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, tanık sıfatıyla Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar’ın ifadesini bir kez daha alacak.
 
Akar’a TSK içindeki cuntacı askerlerin böyle bir kalkışmaya hazırlandıkları yönünde duyum alıp almadığı ve ordu içinde FETÖ’CÃœ askerlerle ilgili daha önce iÅŸlem yapılıp yapılmadığının sorulacağı belirtildi. Akar, 16 Temmuz’da verdiÄŸi ifadede 15 Temmuz akÅŸamı Genelkurmay 2. BaÅŸkanı Org.YaÅŸar Güler’in makamına geldiÄŸini anlatmış, “Bana MÄ°T’ten gelen bilgi ile Kara Havacılık Okulu’ndan 3 helikopterin görevlendirmesiyle bir faaliyet icra edileceÄŸini iletti. Bunun üzerine derhal tedbirleri almaya baÅŸladık” demiÅŸti.
 
Akar’ın emir subayı Levent Türkkan’ın “Abi” dediÄŸi tutuklu şüpheli Muhammet Uslu ile olay gecesi Akar’ı derdest eden ekibin başında bulunduÄŸu belirtilen eski Tümgeneral Mehmet DiÅŸli’nin de ikinci kez ifadeleri alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.