Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Görmez sert tepki gösterdi: "İftira kampanyası!"

Görmez, Almanya’da DİTİB imamlarının evine düzenlenen baskına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez, Almanya’da 4 DÄ°TÄ°B görevlisinin evlerinde yapılan aramalara tepki gösterdi. Din gönüllülerine atılan iftiranın kabul edilemez olduÄŸunu ifade eden Görmez, bir din gönüllüsü olarak, bir din gönüllüsüne atılabilecek en büyük iftiranın bizatihi dinin de ona yasakladığı özel hayat hakkında istihbari faaliyet toplamak olduÄŸunun altını çizdi. 
 
Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez, Almanya’da Diyanet Ä°ÅŸleri Türk Ä°slam BirliÄŸi (DÄ°TÄ°B) camilerinde görev yapan 4 imamın evine yapılan baskına iliÅŸkin, “Bu yolla hem BaÅŸkanlığımız hem din görevlilerimiz hem de Almanya’da din hizmetleri yürüten DÄ°TÄ°B itibarsızlaÅŸtırılmak istenmiÅŸtir” dedi. Yabancı basın temsilcileriyle Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığında bir araya gelen Görmez, son günlerde özellikle Almanya medyasında Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığını ve bazı din görevlilerini ilgilendiren yanlış haberler üzerine toplantıyı yapmak durumunda kaldığını söyleyerek, “DÄ°TÄ°B camileri bünyesinde görev yapan Diyanet imamları hakkında usulsüz istihbari faaliyette bulunma iddiası ile ilgili baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında iki din görevlimizin ÅŸahsi bilgisayarına el konulmuÅŸtur. Bir din gönüllüsü olarak, bir din gönüllüsüne atılabilecek en büyük iftira bizatihi dinin de ona yasakladığı baÅŸkalarının özel hayatı hakkında istihbari faaliyet toplamak, tecessüste bulunmaktır. Bu asla kabul edilemez” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
BU İFTİRA KAMPANYASI SON DERECE ÜZÜCÜ OLMUŞTUR
 
“Olayların baÅŸladığı günden itibaren bizim yaptıklarımız var” diyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı doÄŸrudan Alman makamları nezdinde giriÅŸimlerde bulunarak, bilgi paylaşımında bulunmuÅŸtur. Diyanet’in, Almanya’daki Müslümanların zarar görmemesi için yapmamız gerekenleri planladık ama bütün bunlara raÄŸmen bu iftira kampanyasının devam etmesi son derece üzücü olmuÅŸtur. Bunu tekrar kabul etmediÄŸimizi ifade etmek isterim” dedi. Görmez, “Avrupa’da seçim atmosferlerinde siyasi polemiklere heba edilemeyecek bir deÄŸerler bütünü varsa o da dindir, o da Ä°slam’dır. Almanya’daki son geliÅŸmelerden sadece DÄ°TÄ°B ve Diyanet rencide olmamış, keza her durumda inanç, ibadet ve ahlak alanlarında rehberlik eden dini ve insani erdemleri yükselten din görevlilerini de son hadiseler rencide etmiÅŸtir” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.