Sosyal Medya

Güncel

Şanlıurfa'da hain saldırı: 1 ölü,18 yaralı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında patlama meydana geldi. Bombalı araçla gerçekleştirildiği belirtilen patlamada 1 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı.Olay yerinde hayatını kaybeden ve ilk bilgilere göre 3 yaşında olduğu bildirilen çocuğun, detaylı incelemelerin ardından 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak olduğu tespit edildi.



Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitiren çocuğun kimliği belirlendi.
 
Olay yerinde hayatını kaybeden ve ilk bilgilere göre 3 yaşında olduğu bildirilen çocuğun, detaylı incelemelerin ardından 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak olduğu tespit edildi.
 
Günak'ın cesedi, cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemelerini tamamlamasının ardından Viranşehir Devlet Hastanesine getirildi. Ceset, daha sonra otopsi işlemleri için ambulansla Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna taşındı.
 
Çocuğun babası Mustafa Günak'ı, Viranşehir Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu ile diğer akrabalarının teselli etmeye çalıştığı görüldü.
 
Daha sonra Åžanlıurfa ValiliÄŸi yazılı olarak “Ä°limiz ViranÅŸehir ilçesinde bulunan Adliye ve emniyet personelinin ikamet ettiÄŸi lojmanların bulunduÄŸu sokak içinde muhtemel bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucunda saat 21:45 itibariyle ViranÅŸehir Devlet Hastanesi'ne 18 yaralı vatandaşımız intikal etmiÅŸ, bunlardan 10 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmiÅŸ ve durumu ağır olan bir vatandaşımız ise il merkezindeki hastanelere sevk edilmiÅŸtir” açıklamasını yaptı.
 
"5 AYDIR PEŞİNDE OLDUĞUMUZ BİR HAİN"
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İzmir İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, saldırıya ilişkin şöyle konuştu:
 
"Bir üzücü haber vereceÄŸim, biraz önce Åžanlıurfa'da çok uzun zamandır memlekette patlama, çatlama olmuyor, derslerini veriyoruz. ViranÅŸehir'de adliye konutları önünde patlama oldu. 15 civarında hafif yaralı olduÄŸunu arkadaÅŸlarımız iletti. 6 yaşındaki bir çocuÄŸumuz ÅŸehit oldu. Allah rahmet eylesin. Yaklaşık 5 aydır peÅŸinde olduÄŸumuz bir hain var ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleÅŸtirilen birçok olayın faili. Kahraman güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hâle getirdiler." 
 
ERDOÄžAN BÄ°LGÄ° ALDI
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Åžanlıurfa'nın ViranÅŸehir Ä°lçesi’nde hâkim ve savcı lojmanlarının yakınında meydana gelen patlamayla ilgili olarak bilgi aldı. ErdoÄŸan, bombalı araçla gerçekleÅŸtirilen saldırıda hayatını kaybeden çocuÄŸa Allah'tan rahmet, 15 yaralıya da acil ÅŸifa dileÄŸinde bulundu.
 
ÇOCUK MASUMİYETİNİ KATLEDEN TERÖR ÖRGÜTLERİ
 
Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısına ilişkin yayımladığı taziye mesajında, "Şanlıurfa'da masum bir evladımızın hunharca ölümüne ve 15 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan katil terör örgütünü lanetliyorum. Çocuk masumiyetini katleden ve hayata kasteden terör örgütleri bütün unsurlarıyla birlikte helak olacaklardır" ifadelerini kullandı.
 
BOZDAĞ: ŞİDDETLE LANETLİYORUM
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıya Twitter adresinden tepki gösterdi:
 
“Åžanlıurfa ViranÅŸehir'de hâkim, savcı ve zabıt kâtiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları/yaptıranları ÅŸiddetle lanetliyorum. Yaralılara acil ÅŸifalar diliyorum. Yargı camiamıza büyük geçmiÅŸ olsun. Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara deÄŸil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliÄŸimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü/terör saldırısı, Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uÄŸratamayacaktır. Terörle kararlı/etkin mücadelemiz sürecektir. Hâkim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.