Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'dan "Artık daha fazla kemer sıkamayız" tepkisi

Yunanistan’ın uluslararası kreditörleri ve Avrupa Birliği Komisyonu ile yürüttüğü ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından izlenen üçüncü kurtarma paketi müzakerelerinde Atina hükümeti muhataplarının reform taleplerine tepkisini sürdüyor.



Yunanistan Çalışma Bakanı Effie Achtsioglou, IMF’nin emeklilik haklarında yeni bir kesinti yapmaları yönündeki ısrarlarını kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.
 
Hükümet sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos ise haftalık basın toplantısında, hükümetin, Yunanistan ekonomisini krizden çıkarmak, güçlendirmek ve istikrarlı büyümesini saÄŸlamak için müzakereleri sorumlulukla yürüttüğünü belirtti. Tzanakopoulos, “Buna raÄŸmen, Yunan halkının sırtına artık ek bir yük yüklenmemeli. Bu yüzden artık tek bir euroluk kemer sıkma önlemi içermeyen anlaÅŸma hedefi devam etmeli.” dedi.
 
AB Komisyonu’nun Ekonomik Ä°ÅŸlerden Sorumlu Ãœyesi Pierre Moscovici, geçtiÄŸimiz çarÅŸamba kurtarma paketi gözden geçirme sürecinde mesafe alındığını ancak onaylanması için atılacak adımlar da olduÄŸunu söylemiÅŸti.
AB Komisyonu’nun Ekonomik Ä°ÅŸlerden Sorumlu Ãœyesi Pierre Moscovici, geçtiÄŸimiz çarÅŸamba günü Atina’ya yaptığı ziyarette, kurtarma paketi karşılığında yapılan reformların gözden geçirme sürecinde mesafe alındığını ancak sürecin onaylanması için atılacak adımlar olduÄŸunu söylemiÅŸti.
 
Yunanistan’ın 2010 yılında Avrupa BirliÄŸi ve Uluslararası Para Fonu ile imzaladığı birinci kurtarma paketinin ardından hükümetler emekli maaÅŸlarında 11 kez kesintiye gittiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.