Sosyal Medya

Güncel

Şanlıurfa'da çoğu çocuk yaklaşık 300 kişi mahsur kaldı

Şanlıurfa'daki kayak merkezine giden çoğu çocuktan oluşan 300 kişilik grup, kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Vali Tuna bölgeye yardım ekiplerinin sevk edildiğini açıkladı



Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi'ne kayak yapmaya gidenler, dönüşte tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Yaklaşık 300 kişinin mahsur kaldığı bölgeye jandarma, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri kurtarılmaları için yönlendirildi.
 
ÇoÄŸunluÄŸu Diyarbakır'dan olmak üzere, Siverek'e 45 kilometre uzaklıkta bulunan KaracadaÄŸ Kayak Merkezi'ne, kayak yapmaya giden yaklaşık 300 kiÅŸilik grup, dönüşte kar ve tipi nedeniyle kapanan karayolunda mahsur kaldı. Otobüslerde bekleyen çoÄŸunluÄŸu çocuklardan oluÅŸan grup, telefonla yardım istedi. 
 
Çocuklarının mahsur kaldığını öğrenen ailelerin endişeli bekleyişi devam ederken, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, bölgeye jandarma, itfaiye ve arama kurtarma ekipleriyle birlikte iş makineleri sevk edildiğini açıkladı.
 
AFAD İl Müdürü Mahmut Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan kayağa giden çoğunluğunu öğrenci ve öğretmenlerin oluşturduğu 300 kişinin bölgede aniden başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldığını söyledi.
 
AFAD koordinasyonunda bölgeye ekipleri yönlendirdiklerini belirten Söylemez, kapanan yolun iş makineleriyle açıldığı ve mahsur kalanların kontrollü bir şekilde bölgeden tahliye edilmeye başladığını ifade etti.
 
Mahmut Söylemez, bölgede çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.