Sosyal Medya

YaÅŸam

Bakanlık'ta 'Pokemon Go' soruşturması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, gelen şikayet üzerine Pokemon Go oyununu inceledi ve ailelere uyarıda bulundu.



Ä°stanbul’dan TBMM Dilekçe Komisyonu’na yazan Åž.Ç., Pokemon Go oyununu ÅŸikayet etti.

Oyunun çocukları komşu ev ve civar sokaklarda sanal pokemon aramaya ve avlamaya sevk ettiğini belirten Ş.Ç. dilekçesinde şunları kaydetti:

“Çevredeki sanal avlar bitince de daha uzaklara gitmelerini ve aramalarını öneriyor. Çocuklarımızın can güvenliÄŸini tehlikeye atabileceÄŸi gibi kötü niyetli kiÅŸilerce de istismar edilebilir. Çocuklarımızın güvenliÄŸini tehdit edeceÄŸinden yasaklamasını talep ediyorum.”

Åž.Ç.’nin dilekçesini iÅŸleme alan Komisyon, konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sordu.

Ebeveynleri dijital oyunların tehlikeleri hakkında bilgilendiren Bakanlık şunları kaydetti:

“Åžikayet edilen oyun hakkında çok sayıda görüş bulunmakla beraber, özellikle söz konusu oyuna has detaylı bir çalışma veya resmi bilirkiÅŸi raporuna ulaşılamamıştır. Mevcut görüşlerin önemli bir kısmının, bağımlılık yapma riski ile kiÅŸisel bilgilerin güvenlik açığı üzerinde yoÄŸunlaÅŸtığı görülmektedir.

‘AÄ°LELERE GÖREV DÜŞÜYOR’

Çocukların medya ve internet ortamındaki oyun ve programlardan örselenmemesi için gerekli tedbirlerin alınması ve değerlendirmelerin yapılması amacıyla Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bir çalışma gurubu oluşturulmuştur.

Söz konusu Çalışma Gurubu üyelerinin katılımıyla gerçekleÅŸtirilen toplantıda, ‘Pokemon Go’ oyununda çocuÄŸun çeÅŸitli riskler ile karşı karşıya kalabileceÄŸi deÄŸerlendirilmiÅŸtir. Ancak oyunların yasaklanması ile muhtemel risklerin bertaraf edilmesinin mümkün olmayacağı deÄŸerlendirilmektedir.

BilindiÄŸi üzere teknolojinin hızlı geliÅŸmesi ve piyasaya sürümün farklı yollarla artması ile birlikte bu ve benzeri oyunlara çocuklar tarafından eriÅŸim kolaylaÅŸmaktadır. Bu nedenle ailelere önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.