Sosyal Medya

Güncel

Sözcü grubu Gırgır dergisini kapattı

Sözcü gazetesini çıkaran grup, Hz.Musa ile ilgili skandal karikatür tepki toplayınca Gırgır'ın yayın hayatına son verdi.



Son sayısında yayınladığı Hazreti Musa'yı küfürlerle hedef alan karikatürle kamuoyunda büyük tepki toplayan Gırgır dergisi, kapatıldı.

Açıklama, söz konusu grubun en büyük yayın organı olan Sözcü gazetesi Ã¼zerinden servis edildi.

"ÇALIŞANLARIN TAMAMI İŞTEN ÇIKARILDI"

Yayıncı şirketin avukatı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoÅŸ olmayan karikatür nedeniyle yayıncı ÅŸirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının iÅŸten çıkarılmasına karar vermiÅŸtir. Bu karikatürün yayınlanması en baÅŸta toplumumuzu rahatsız ettiÄŸi gibi, yayıncı ÅŸirketi de çok rahatsız etmiÅŸtir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kiÅŸi veya kiÅŸiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini deÄŸerlerin aÅŸağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı ÅŸirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiÅŸtir. Bunu yapan çalışanlar dini deÄŸerleri aÅŸağılamak suretiyle suç iÅŸlemiÅŸtir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.

Türk Yahudi Toplumu'ndan Musa peygambere hakarete tepki
 

Sözcü'nün mizah dergisi Gırgır'ın Hazreti Musa'yı hedef alan ve küfürlü kelimelerin yer aldığı karikatüre son tepki Türk Yahudi Toplumu'ndan geldi.

"DEVLETİMİZİN ETKİLİ ÖNLEM ALMASINI BEKLİYORUZ"

 

Twitter'dan yapılan açıklamada "Mukaddesatı aÅŸağılayarak yapılan mizahı kınıyor, yazı veya mizah ile yapılan nefret suçlarına devletimizin etkili önlem almasını bekliyoruz" denildi.

CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜ KALIN DA TEPKİ GÖSTERDİ

CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Ä°brahim Kalın da skandal karikatüre tepki gösterirken "Bunun adı mizah ve ifade özgürlüğü deÄŸil, ahlaksızlık ve nefret suçudur. Mukaddesata yönelik bu saygısızlığı ÅŸiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

UYKUSUZLUKTAN OLMUÅž(!)

Bu skandal karikatürün ardından, tepkiler üzerine dergi açıklama yapmak zorunda kaldı. Twitter'dan yapılan açıklamada: "Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle basım öncesi fark edilemeyen bu 'berbat' karikatür incitmiÅŸ olduÄŸumuz herkesten özür dileriz." denildi.

İşte o açıklama:

Gırgır'dan Musa peygambere ağır hakaretler

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.