Sosyal Medya

Güncel

FETÖ itirafçısı öğretmen: Bizi borçlu çıkarttılar

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan itirafçı öğretmen, FETÖ dershanelerinde kandırıldığını söyledi.



FETÖ'nün eğitim yapılanmasına yönelik 15 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4'ü kadın 14 öğretmenin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki sorgusu tamamlandı.

Etkin piÅŸmanlık yasasından yararlanmak istediÄŸini söyleyen kadın eÄŸitmenlerden H.Z., FETÖ ile Ã¼niversite yıllarında tanıştığını belirterek, "Okulu bitirdikten sonra FETÖ'ye baÄŸlı bir dershanede aylık 800 lira maaÅŸla çalışmaya baÅŸladım. MaaÅŸlarımız Vakıfbank'a yatıyordu ama banka kartlarımız muhasebe müdüründe duruyordu. Maaşımızı o çekiyor, elden 200- 300 lira veriyordu. Gerisini ise 'sonra hesaplaşırız' diyerek kendisine ayırıyordu." diye konuÅŸtu.

'EVLENDÄ°RMEK Ä°STEDÄ°LER, KABUL ETMEDÄ°M'

Kendisini evlendirmek istediklerini söyleyen H.Z., "FETÖ'den Beni cemaatten biri ile evlendirmek istediler kabul etmedim, ayrılmaya karar verdim. İçeride kalan paramı istediÄŸimde ise adıma kurban kestiklerini, gazete aboneliÄŸi yaptıklarını söyleyerek, hesap yaptılar ve sonunda ben dershaneye borçlu görünür oldum." sözlerini kullandı.

Dershanede çalıştığı dönemlerde, Zaman Gazetesi'ne abone bulmaları konusunda baskı yapıldığını belirten H.Z., "Aylık 3 kiÅŸiyi abone yapmamız isteniyordu. Bulamadığımız aylarda abone bedellerini bizim maaÅŸlarımızdan keseceklerini söylüyorlardı. Ayrıca himmet toplamamız konusunda da baskı yapılıyordu" diye konuÅŸtu. 

H.Z.'nin de aralarında olduğu 14 öğretmen ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.