Sosyal Medya

Güncel

"En çok göktaşları revaçta."

Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, şimdilerde elinde taşlar “Hocam tarlada buldum, ne kadar eder?” sorusuyla gelen vatandaşların akınına uğruyor



Bingöl Sarıçiçek köylülerinin bahçelerinde buldukları göktaÅŸlarını satarak para kazanmalarının ardından zengin olma hayaliyle tarlalarında buldukları her taşı Ege Ãœniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’ne getiren vatandaÅŸlar, bilim insanlarını isyan ettirdi. 
 
Son bir yıl içinde yüzlerce kiÅŸi, merkezi telefon ve mail yaÄŸmuruna tutarken, 100’ün üzerinde kiÅŸi de bizzat üniversiteye gelerek ellerindeki taşın para edip etmeyeceÄŸini sordu. 
ge Ãœniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Evren, “Günde 20’ye yakın telefon ve sayısız mail alıyorum. 
 
Arayan vatandaÅŸlar, ‘GüneÅŸ tutulacak, deprem olur mu?’, ‘Bahçemden UFO havalandı, araÅŸtırır mısınız?’, ‘Bahçemde göktaşı buldum, ne kadar eder?’, ‘Ege Bölgesi’nin göktaşı açısından en verimli yeri neresi?’ diyorlar. Biz de elimizden geldiÄŸince bilimsel olarak açıklamaya çalışıyoruz, ama tatmin olmuyorlar” diye konuÅŸtu. 
 
Bir yılda 100’ün üzerinde kiÅŸinin üniversiteye elindeki taÅŸları göstermeye geldiÄŸini belirten Prof. Dr. Evren, “Bingöl’deki olaydan sonra en çok göktaÅŸları revaçta. ‘Hocam ben tarlada bu taşı buldum, kaç paraya satarım?’ diye soruyorlar. 
Her taşın göktaşı olmadığını, her göktaşının para etmeyeceÄŸini anlatmaya çalışıyoruz. ÇoÄŸunlukla ikna olmuyorlar. Tek çare eÄŸitim. Belirli periyotlarda vatandaÅŸlara açık eÄŸitimler veriyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.