Sosyal Medya

Coğrafyamız

'DAEŞ kaçırdığı Ezidi çocukları canlı bomba yapıyor'

Ezidi İşleri Daire Başkanı Bozani, IŞİD'in kaçırdığı Ezidi çocukları canlı bomba olarak kullandığını söyledi.



IŞİD dün yayınladığı bir videoda 2 Ezidi çocuğun IŞİD adına düzenledikleri intihar saldırısına yer vermişti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Ezidi Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanı Hayri Bozani, Sputnik'e açıklamalarda bulundu ve bu videoyu deÄŸerlendirdi. 

Bozani, çocukların canlı bomba olarak kullanıldığını doğruladı.

Bozani'nin açıklamaları şöyle;

"IŞİD'in kaçırdığı Ezidi çocukları canlı bomba olarak kullandığı doğru. Facebook üzerinden çocukların canlı bomba olarak kullandığına yönelik görüntüler paylaştı. 1000'in üzerinde Ezidi çocuk IŞİD'in elinde bulunuyor. IŞİD kaçırdığı çocukları ilk önce Müslüman yapıyor. Ezidi olarak kalmalarına izin vermiyor. Daha sonra örgüt onlara 2 konuda ders veriyor.

Şeriat konusunda ve intihar saldırganı olmaları yönünde ders veriyor. Şimdiye kadar kaç Ezidi çocuğun canlı bomba olarak kullanıldığını bilmiyoruz ancak 100'in üzerinde çocuğa canlı bomba olmaları konusunda ders verildiğini biliyoruz.

Bu söylediğim bilgileri IŞİD'in elinden kurtardığımız Ezidi çocuklar söylüyor. Şimdiye kadar 13 çocuğu canlı bomba olmadan IŞİD'in elinden kurtardık. Ezidi çocuklar hem Suriye'de hem de Irak'ta IŞİD'in olduğu bölgelerde bulunuyor. Ama en çok Suriye'de Rakka tarafında bulunuyorlar. Musul bölgesinde savaş olduğu için örgüt çocukların çoğunu Rakka tarafına götürdü. Örgüt sadece çocukları değil Ezidi kadınları da Rakka tarafına götürdü"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.